A fost dat în circulație Pasajul Olteniţei, din sudul Capitalei

890

Cel mai mare pasaj de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, pasajul de la Olteniței – Popești Leordeni, care va reconfigura intersecția DNCB – DN4, s-a deschis circulației sâmbătă, de la ora 10:00.

Pasajul, care este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, e cel mai mare dintre sensurile giratorii aflate în construcție pe actuala șosea de centură a Capitalei.

Citește și: Andrei Caramitru, despre Nicuşor Dan: Extremistul fanatic are obsesii şi nebunii clinice, e de azil

Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală, spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă). Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1) dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov)”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Pasajul Oltenița este cel de al treilea obiectiv deschis până acum circulației care traversează Centura Capitalei, după pasajul Mogoșoaia, deschis în septembrie 2021 și pasajul Domnești, deschis în noiembrie 2022.

Potrivit șefului CNAIR, în scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni.