Vom avea luminițe de Crăciun în București, promite Nicușor Dan. Capitala caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului

1274

Nicușor Dan anunța săptămâna trecută că PMB caută parteneri pentru organizarea Târgului de Crăciun din București. Primarul General a transmis, ieri, că municipalitatea caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului festiv din oraș.

Primarul general al Capitalei a invitat atât instituțiile publice, cât și pe cele private să depună propuneri de proiecte în ceea ce privește iluminatul stradal din perioada sărbătorilor de iarnă. În baza acestui parteneriat, să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă, a transmis Nicușor Dan.

Citește și: Circulatia rutiera în Pasajul Unirii, pe sensul de mers Universitate-bd. Dimitrie Cantemir se reia mâine, 20 octombrie

Instituțiile interesate de acest parteneriat pe care îl propune edilul Capitalei trebuie să depună ofertele lor până la data de 31 octombrie 2022. După finalizarea etapei de înscriere, propunerile transmise de parteneri vor fi analizate de o comisie numită prin Decizia Primarului General.

O importantă cerință pe care Primăria Capitalei o are îl legătură cu acest parteneriat este ca decorațiunile să fie exclusiv cu LED-uri. Această cerință își are rădăcinile în recomandările europene de reducere a consumului de energie electivă, în contextul internațional actual. Astfel că, municipalitatea acordă o atenție deosebită acestui element.

Primăria estimează că prin utilizarea decorațiunilor cu LED-uri, energia electrică folosită pentru decorarea orașului va crește doar cu 1% față de nevoia obișnuită pentru luna decembrie pentru iluminatul stradal. Decorațiunile oferite de parteneri vor veni în completarea celor ce sunt deja asigurate de Primăria Municipiului București. Primarul general a anunțat că municipalitate are la acest moment disponibile circa 2.900 de decorațiuni cu LED.