VIDEO | Pasajul Unirii va fi închis până la toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este pericol de prăbușire!”

1060

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației rutiere pe timpul verii, pentru lucrări de reabilitare, care vor începe în jurul datei de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie, a anunțat, joi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că pasajul Unirii nu este în pericol să se prăbușească.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Acesta a precizat că, pe perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Daniel Băluță a precizat că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

Citește și: Călătorii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport în comun din București

Daniel Băluță a precizat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare. În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie permisă. Însă în această perioadă se realizează o nouă expertizare, iar dacă se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Prefectul Capitalei a declarat că nu se prăbușeste nici planșeul pasajului și nici pilonii. „Nu este cazul să ne așteptăm că maine cade tunelul. Și nici nu este cazul ca, înainte de a opri circulația în pasaj, să nu oferim și variante de ocolire”, a declara Toni Greblă.