Vești bune pentru reluarea circulației tramvaielor pe tronsonul Piața Sudului-Terminal Romprim: s-au înscris două firme la licitație

8865

Societatea de Transport București a primit două oferte pentru licitația ce are ca scop reluarea circulației tramvaielor pe Șoseaua Olteniței, pe tronsonul Sudului – Romprim, întreruptă de la începutul lunii mai 2022.

La finele lunii noiembrie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Substație modulară tip container”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 14.940.000 de lei, echivalentul a puțin peste trei milioane de euro.

Citește și: Nicușor Dan justifică lipsa investițiilor: “Bucureştiul a trecut pe lângă faliment! Am închis datoriile curente ale Primăriei”!

Locul de executare este Unitatea STB SA – Secția RES – Substația Nițu Vasile din Sectorul 4 al Capitalei. Iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 9 ianuarie 2023, ora 15:00.

Potrivit anunțului din SEAP, în ultima zi au fost depuse două oferte la această licitație, astfel:

  1. Ofertant unic : Electro-Alfa International Subcontractant declarat TIAB. Terț și subcontractant Siemens Mobility.
  2. Ofertant unic : UTI Construction and Facility Management.

Pe tronsonul Piața Sudului-Terminal Romprim, tramvaiele nu mai circulă de peste 8 luni, mai precis de pe 2 mai 2022. La acea dată,  a izbucnit un incendiu la Piața Sudului, mai exact la substația Nițu Vasile. Atunci, incendiul a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact în zona Piața Sudului, ducând la blocarea circulației tramvaielor liniilor 1 și 10 și a troleibuzelor liniilor 73 și 76.

Ulterior, circulația mijloacelor de transport a fost restabilită parțial. Astfel, troleibuzele și-au reluat circulația pe traseul de bază, iar tramvaiele au revenit pe Șoseaua Olteniței, însă doar pe tronsonul cuprins între Piața Sudului și Șura Mare (Cimitirul Bellu). Pe celălat tronson, dintre Piața Sudului și Terminalul Romprim (fosta Întreprindere de Motoare Diesel, situat la ieșirea din București spre Popești Leordeni) nu circulă nici acum tramvaiele.

Pe această distanță a fost introdusă linia navetă de autobuze 610, care să preia fluxul de călători, soluție nesatisfăcătoare pentru cei mai mulți din zonă! Aceasta în condițiile în care linia de tramvai pe acest tronson a fost modernizată, iar calea de rulare a fost separată de partea carosabilă cu garduri.

După cum am mai relatat, vestea proastă este că locuitorii din zonă vor mai avea de așteptat până vor putea să circule din nou cu tramvaiul pe Șoseaua Olteniței, pe tronsonul cuprins între Piața Sudului și Terminalul Romprim, care are o lungime de 2,46 km și numără cinci stații. Asta pentru că în anunțul de licitație se precizează faptul că durata contractului ce se vrea a fi încheiat este de 24 de luni (2 ani)!!!