Un camion cu modificări neomologate s-a înfipt în Pasajul Unirii. Șoferul nu a respectat legislația rutieră și a fost amendat

10611

În pofida echipajului de poliție locală prezent la fața locului, a sistemelor de presemnalizare activate, a indicatoarelor și a marcajelor rutiere, în cursul zilei de astăzi, 12.01.2023, încă un șofer nu a respectat regulile de circulație și a intrat ca berbecul în Pasajul Unirii, conducând un vehicul cu o înălțime mai mare decât cea maxim admisă.

Potrivit polițiștilor sosiți la fața locului, în talonul vehiculului este trecută înălțimea de 3,39 m, dar, în realitate, măsurătorile au arătat o înălțime de 3,72 m, rezultată ca urmare a modificării caroseriei. Modificări neomologate! Șoferul s-a putut strecura în pasaj profitând și de lipsa limitatorului de înălțime care a fost distrus de autocarul grecesc în accidentul petrecut la finalul lunii decembrie!

Citește și: Vești bune pentru reluarea circulației tramvaielor pe tronsonul Piața Sudului-Terminal Romprim: s-au înscris două firme la licitație

Brigada de Poliție Rutieră București a decis sancționarea conducătorului auto cu amendă în valoare de 870 de lei. Ca măsură tehnico-administrativă, aceștia au dispus și reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație. În plus, și Poliția Locală l-a amendat pe teribilist!

Toate incidentele ce au avut loc până acum în interiorul pasajului rutier au avut la bază ignorarea și nerespectarea regulilor de circulație, fapt dovedit prin procesele verbale întocmite de către Poliția Rutieră.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliția Rutieră și cu Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București va elabora, până la sfârșitul săptămânii viitoare, măsuri suplimentare de protecție și semnalizare la intrările în Pasajul Unirii.

Indiferent de câte mijloace de semnalizare și protecție vor fi utilizate utiliza, un lucru este clar: ignorarea regulilor de circulație și a sistemelor montate vor genera în continuare incidente de această natură. Primăria Sectorului 4 face, cu această ocazie, un nou apel către toți participanții la trafic să respecte cu strictețe prevederile Codului Rutier.

Foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov/ Alice Keller