Undă verde pentru aeroportul din sudul Capitalei. Consiliul Local al Sectorului 4, împuternicit să se asocieze cu CJ Giurgiu

3327

Consiliul Local al Sectorului 4 a fost împuternicit să se asocieze cu Consiliul Judeţean Giurgiu în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului ce vizează edificarea şi operaţionalizarea unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de către Consiliul General al Capitalei, cu 28 de voturi „pentru”, din 28 prezenți! Reprezentanții USR și PMP au absentat de la ședință.

Citește și: Investiții de 385 milioane lei, finanțate din bugetul PNRR, pentru consolidarea unităților școlare din sectorul 4

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost convocată de grupul PSD.

Conform referatului de aprobare care a însoţit proiectul, de-a lungul timpului s-a constatat o accentuare a aglomerării rutiere în zona de sud a Capitalei, pe arterele ce unesc judeţul Giurgiu de Sectorul 4. Motivele care au dus la această situaţie sunt lipsa extinderii reţelei de metrou, dar şi traficul rutier ce tranzitează Capitala spre nord, pol urban ce are în vecinătate două aeroporturi (Otopeni şi Băneasa). Potrivit aceleiaşi surse, operaţionalizarea aeroportului din judeţul Giurgiu va duce la diminuarea aglomerării şi creşterea calităţii aerului, prin eliminarea din traficul zilnic a unui număr considerabil de maşini.

„Beneficiile implementării acestor proiecte vor fi resimţite în mai multe unităţi administrativ-teritoriale şi vin să dezvolte zona de sud a Bucureştiului, prin proiecte de infrastructură mare, ce vor genera vizibilitate sporită pe plan economic şi social, prin crearea unor facilităţi şi investiţii menite să ofere un echilibru între polul urban din nord, deja constituit ca urmare a accesării celor două aeroporturi internaţionale, şi viitorul pol urban din sud, ce se doreşte a fi accesat de către toţi beneficiarii ca urmare a edificării şi operaţionalizării unui nou aeroport internaţional”, se arată în document.