Un parc din Sectorul 4, șters de pe fața pământului, pentru construirea unei clădiri

2017

Protest în Sectorul 4 al Capitalei, după ce autorităţile locale au decis să demoleze un parc cu zone de recreere pentru varstnici și locuri de joacă pentru copii. Locatarii blocurilor din vecinătatea Șoselei Berceni-Olteniţei sunt revoltaţi datorita deciziei primariei, mai ales că în acel parc, în ultimii ani, s-au facut investiţii semnificative. Mai mult, în acel loc s-au plantat foarte mulţi copaci, dezvoltându-se, astfel, o zonă verde benefică pentru locuitorii din zonă. Oamenii au semnat deja o petitie impotriva acestei măsuri, dar autoritățile nu au luat-o în seamă.

VOX “O sfidare la adresa alegătorilor! Trebuia, mai intâi, să se facă o dezbatere publică, să se ceară părerea oamenilor.”

VOX ” Mergem cu toţii la primărie să facem petiţie, că nu e normal ca acest parc să ni-l ia. Nu mai avem dreptul să ne jucăm nicăieri, nu mai avem verdeaţă.”

Citește și: A fost inaugurat primul parc din Capitală dedicat Centenarului Marii Uniri. 100 de stejari au fost plantați în Lumea Copiilor

Lângă parcul care urmează să fie șters de pe fața pământului se lucrează de zor la un nou loc de joacă, pe o suprafață mult redusă față de cea a vechiului parc. Cum ar veni, alţi bani, altă distracţie.

VOX “Au renovat, au schimbat garduri şi acum îl mută. Bani investiţi aiurea, acum altă muncă şi alţi bani, totul, făcut fără cap.”

Locuitorii au aflat de la muncitori că în locul parcului urmează sa fie ridicată o clădire şi, astfel, spatiul verde va dispărea. Redacția de Știri Național TV a cerut și punctul de vedere al Primăriei Sector 4, referitor la situația prezentată. Deocamdată, aşteptăm răspunsul, pe care îl vom face public în jurnalele de știri.