Un camion a rămas blocat chiar în Pasajul Unirii! Daunele vor fi imputate șoferului vinovat

1219

Încă un incident la Pasajul Unirii, recent reabilitat și pus în siguranță de Primăria Sectorului 4. Miercuri, în jurul prânzului, un camion de 7,5 tone a rămas blocat mai bine de o oră în tunelul rutier din centrul Capitalei. Înălțimea declarată a camionului este de 3,80 de metri, în condițiile în care restricția de circulație expusă la poartă este 3,50 de metri, pasajul avînd o înălțime certificată de 3,69 metri!

Șoferul vehiculului a ignorat total poarta gabaritică de la intrarea în pasaj dinspre Universitate, pe care este trecută restricția de 3,50 metri, a forțat trecerea prin aceasta, frecîndu-se serios de ea și avariind structura metalică, pentru ca, ulterior, după câțiva metri, să rămână blocat fix în tunelul rutier și să deterioreze plafonul acestuia.

Citește și: Primarul Daniel Băluță le cere oamenilor să decidă dacă vor sau nu luminițe de sărbători pe străzile din Sectorul 4

În tot acest interval, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate, pe o singură bandă de circulație, până când echipele de intervenție au reușit să scoată autocamionul din pasaj, apelându-se la dezumflarea anvelopelor. Ulterior, pasajul a rămas și fără lumină.

Polițiștii rutieri sosiți la fața locului au făcut măsurători și au constatat următoarele: înălțimea pasajului este de 3,69 metri, cea a porții gabaritice este de 3,52 – 3,53 metri, iar înălțimea camionului este de 3,80 metri (declarată în cartea tehnică) și de 3,64 metri, respectiv 3,62 metri (cu anvelopele dezumflate).

În urma incidentului, la nivelul autorității locale s-a decis constituirea unei comisii formate din specialiști care vor evalua pagubele produse astăzi, urmând ca sumele necesare pentru repararea structurilor avariate, să fie imputate șoferului neatent.

De la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul acestei luni și până astăzi, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier, cel de miercuri.

Pentru evitarea unor astfel de situații în care infrastructura este distrusă și traficul rutier perturbat, atât polițiștii, cât și specialiștii atrag atenția tuturor șoferilor să respecte indicatoarele și marcajele rutiere amplasate la cele două intrări ale pasajului.

În numai două luni, Sectorul 4 a pus în siguranță cel mai important obiectiv de infrastructură din Capitală, sens în care constructorii au izolat toate infiltrațiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereții interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice. Totodată, pentru a crește vizibilitatea în tunel au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri, iar pentru intervenția în situații de urgență a fost montat un sistem de ventilație performant de ultimă generație.