Turneul Internațional de Judo – U 18, organizat în parteneriat cu Sectorul 4, a confirmat campionii de mâine

1283

Sala Polivalentă din Capitală a fost gazda Turneului Internațional de Judo, U 18, competiție organizată în colaborare și parteneriat cu Primăria Sectorului 4, în perioada 1-7 iunie 2023.

La concurs au participat 200 de sportivi din 6 țări: Bulgaria, Ucraina, Turcia, Moldova, Serbia și România. Organizarea evenimentului a fost una impecabilă.

Citește și: Peste 500 de blocuri din Capitală au rămas, din nou, fără apă caldă

Prezentă la eveniment cu fetele pe care le antrenează, fosta mare judoka, Andreea Chițu, retrasă din activitate în urmă cu 2 ani, a admis că îi e greu să urmărească meciurile fetelor pe care le antrenează de pe margine.

„De pe margine este cu totul diferit, nu te mai raportezi la persoana ta și te raportezi la alte persoane și ai alte trăiri și sunt alte emoții la mijloc Fetele pe care le antrenez sunt în proces de învățare, sunt fete de 15, 16 ani, încă nu au stabilit un stil anume și atunci putem exersa foarte multe lucruri și să învățăm foarte multe lucruri în același timp”, a spus Andreea Chițu, care e antrenor principal CNOPJ București, dar și vicepreședinte al Federației Române de Judo.

Petre Bogdan Alexandru,  medaliatul cu aur de anul trecut de la FOTE, a câștigat finala în mai puțin de un minut. „Am terminat meciul în 30-40 de secunde. La judo e imprevizibil, poți să câștigi în 4 minute, 8, în 3 secunde, depinde ce oportunități ai în timpul meciului”, a povestit Bogdan Alexandru Petre, medaliat cu aur la categoria 100 kilograme.

Lucianei Catană nu îi stă nimeni în cale la categoria ei de vârstă. Medaliată cu argint la Europeanul de Cadeți de anul trecut, sportiva de 17 ani a terminat pe locul 1 Turneul Internațional de la București. „Nu îl văd ca pe un sport de băieți, chiar dacă se mai întâmplă și incidente, acestea sunt mici detalii, suntem prințese războinice” , spune Luciana Catană, medaliată cu aur la categoria 52 kilograme. 

La fel ca și colegul său de la categoria 100 de kilograme, câștigătorul de la 73 de kilograme, Ioan Dzitac, a terminat ultima luptă cât ai clipi. „Am terminat finala în 21 de secunde. Am știut să gestionez bine situația și prin greșeala adversarului am reușit să îl finalizez”, și-a explicat succesul Ioan Dzitac, medaliat cu aur la categoria 73 kilograme.