Tramvaiele Imperio au ieșit pe traseu! Din cele 15 puse în circulație, doar unul s-a defectat în prima zi

3530

La câteva ore după ce au fost scoase în circulație, unul dintre cele 15 tramvaie Imperio achiziționate de Primăria Capitalei de la Astra Arad s-a defectat. S-a întâmplat sâmbătă, la ora 19.29, la capătul liniei 41 – Casa Presei.

Primele 15 tramvaie Imperio circulă de sâmbătă pe linia 41. Cauzele defecțiunii acestui prim tramvai sunt în curs de investigare.

Citește și: Întâlniri cu Moș Crăciun și ateliere de decorațiuni festive la Sun Plaza

De curând directorul STB Adrian Criț spunea despre noua achiziție că „Odată cu venirea acestor tramvaie, oferim publicului călător condiţii mai bune de deplasare, care să-i determine să utilizeze din ce în ce mai mult transportul public. Ca orice nouă investiţie, aceasta trebuie păstrată, ea fiind un bun al tuturor utilizatorilor. Pe lângă îmbunătăţirea confortului şi a calităţii serviciului de transport, noile tramvaie contribuie la eficientizarea STB SA, ceea ce duce la posibilitatea a noi investiţii benefice călătorilor”.

Fiecare tramvai ar avea câte un controlor dedicat, responsabil pe partea de informare şi de monitorizare a activităţilor pe parcursul întregii zile. Ar avea, pentru că în social media circulă imagini cu colindători în noile tramvaie! Greu de crezut că acești responsabili ar permite așa ceva.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut o scurtă călătorie cu unul dintre cele 15 tramvaie noi ce au fost puse în circulaţie, sâmbătă, pe linia 41 din Bucureşti, și și-a exprimat satisfacția, anunțând noi investiții.

„Este un moment de bucurie pentru Bucureşti, primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad, circulă pe linia 41. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, ca tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din fondul de mediu. De asemenea, o să lansăm curând achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze”, a afirmat Nicuşor Dan.