Termoenergetica lasă peste jumătate de Capitală fără apă caldă până pe 12 august

1213

Iar s-au defectat jucăriile! ELCEN a informat că în 3 august, o avarie survenită în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica a produs impact asupra instalațiilor de producere a energiei electrice și termice din cadrul CET Progresu, conducând la oprirea forțată a centralei, la doar o zi după ce repornise!

De altfel, nu e singura astfel de problemă în Bucureşti. Astfel că, până vineri, 11 august, ora 23:30, adică 12 august, peste jumătate din Capitală rămîne fără apă caldă.

Citește și: Adaosul comercial pentru 14 grupe de alimente este plafonat pentru o perioadă de 3 luni

ELCEN susține demersurile reprezentanților Termoenergetica de a reduce cât mai mult posibil efectele acestei avarii asupra consumatorilor arondați și în coordonare cu Termoenergetica, se identifică la acest moment soluția optimă de asigurare a unui regim de funcționare corespunzător atât pe parte de producție, cât și pe parte de transport și distribuție.

Din păcate, doar 39% dintre clienţii Termoenergetica aveau apă caldă la robinet!

ELCEN are capacitatea tehnică de a porni CET Grozăvești aflată în stadiul „de rezervă” și de a livra din această centrală agentul termic către acele zone din rețeaua de termoficare convenite de comun acord cu Termoenergetica în vederea furnizării apei calde către consumatori. Distribuția și transportul agentului termic către consumatori vor fi gestionate de Termoenergetica în funcție de capacitatea de preluare de către această companie a agentului termic produs de ELCEN în celelalte CET-uri.

În ceea ce privește sectorul 4, acesta este pus la pământ, după cum se poate vedea și din această hartă! De precizat că intervenții în sectorul 4 s-au derulat aproape lunar! Miercuri, totul era în regulă, dar de joi, totul s-a schimbat pentru ca, începând de joi să aflăm că aceste ”intervenții sunt necesare și au drept scop îmbunătățirea funcționării sistemului de termoficare”!

”Avaria produsă joi pe Magistrala Progresu-Berceni, pe o rețea cu o vechime de aproape 50 de ani, în zona Șoselei Olteniței, precum și cele produse la intersecția Căii Văcărești cu strada V.V. Stanciu și pe strada Luică, între străzile Reșița și Tudor Gociu, alături de șantierele deschise pentru lucrări, influențează întreaga capacitate de preluare a agentului termic pentru Sectorul 4. Fiecare manevră tehnică efectuată în sistem depinde de calitatea conductelor, fiecare porțiune de rețea reacționează imprevizibil la fluctuațiile de presiune. Fiecare avarie restrânge aria de furnizare a agentului termic”, anunță Termoenergetica SA.

În plus, reprezentanții companiei municipale aproape că-i ceartă pe cei care se plâng de lipsa apei calde pentru o perioadă așa de lungă și atrag atenția că ”există șantiere deschise în această unitate administrativ-teritorială a Capitalei, care restrâng aria de preluare a agentului termic de la CET. Se lucrează pe Bulevardul Brâncoveanu, pe Bulevardul Tineretului, după 20 de ani caracterizați de <lipsa investițiilor> Și aceste lucrări, până vor fi finalizate produc disconfort! Pentru noi e important că în loc de justificări pentru inactivitate, în sfârșit se lucrează! Se înlocuiesc conducte în galerii, se repară ce nu poate fi înlocuit, se refac arii de alimentare după fiecare incident, se deschid și închid vane, se blindează și se deblindează porțiuni întregi de conductă”.