Taxele şi impozitele locale din Sectorul 4 se plătesc în peste 4.000 de puncte din toată țara

1427

Programul ”Fără cozi la ghișeu” demarat de Primăria Sectorului 4 aduce, din 3 ianuarie 2019, mai multe modificări în domeniul colectării impozitelor și taxelor locale.

Astfel, începând din prima zi lucrătoare a acestui an, contribuabilii au la dispoziție pentru achitarea taxelor și impozitelor locale, pe lângă sediile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 4 – aflate în str. Nițu Vasile nr.50-54; Calea Șerban Vodă nr.43 și str. Străduinței nr.1 – , mai multe modalități de plată online, sau la distanță, după cum urmează:

PRIN DGITL SECTOR 4, prin site-ul www.online.dgitl4.ro

La secțiunea “Cereri tip”, puteți descărca formularul F-16: Cerere alocare user şi parolă E-TAX;

Transmiteți cererea completată însoțită de copia actului de identitate, certificată ”conform cu originalul”, pe adresa de e-mail office@dgitl4.ro și așteptați primirea credențialelor (”utilizator” și ”parolă”). După primirea acestora reveniți pe www.online.dgitl4.ro, pentru a efectua plata prin logarea în contul dumneavoastră;

Puteți trimite toate documentele necesare exclusiv online. Acest site este securizat la înalte standarde privind tranzacționarea pe baza de carduri bancare.

PRIN GHISEUL.RO

Dacă nu aveți deja cont și parolă de acces, puteți solicita datele de acces în Sistemul Național Electronic de Plată a Taxelor și Impozitelor, prin confirmarea identității cu ajutorul unui card bancar la secțiunea “Vreau cont”, de pe pagina de internet www.ghiseul.ro. După introducerea datelor personale (CNP, nume, prenume, telefon) și a celor ale cardului, contul va fi creat iar user-ul și parola vor fi trimise pe adresa de email indicată de utilizator.

PRIN PESTE 3.700 DE AUTOMATE DIN REȚEAUA SELFPAY

Pentru a-și putea achita impozitele, taxele și amenzile, locuitorii sectorului 4 pot plăti la orice stație de plată SelfPay de oriunde din țară, doar pe baza cărții de identitate, sau a înștiințării de plată pe care au primit-o de la DGITL Sector 4.

Sistemul SelfPay este găzduit într-o infrastructură securizată privată, cu capacitate de procesare de până la 1.000 de tranzacții pe secundă. Staţiile de plată SelfPay pot fi găsite în marile reţele de retail, în universităţi, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate.

Citește și: În 2019 încep lucrările la noua stație de metrou în Berceni

PRIN 100 DE STAȚII DIN REȚEAUA WESTACO

Rețeaua Westaco Express din benzinăriile OMV Petrom încasează taxele și impozitele locale din Sectorul 4, în baza actului de identitate al contribuabilului.

PRIN DIRECT DEBIT

Debitare directă prin intermediul conturilor și/sau cardurilor deschise la Raiffeisen Bank, avantajul cel mai important fiind acela că banca plăteşte în locul dumneavoastră, fără a percepe comision.

Pentru a plăti impozitele și taxele locale prin metoda debitării directe este necesar să vă deplasați la banca comercială Raiffeisen Bank în vederea ridicării și semnării unui contract de mandat privind plata prin debitare directă. Asigurarea resurselor financiare în conturi și/sau carduri necesare acoperirii debitelor fiscale datorate este următoarea condiție pentru realizarea debitării directe. După etapele arătate banca va face plata debitelor fiscale în mod  automat, la data scadentă, în numele dumneavoastră.