Stadiul lucrărilor la rețeaua de termoficare din Sectorul 4. Nicușor Dan s-a dus în inspecție

860

Nicușor Dan s-a dus, joi, în vizită pe șantierul din Șoseaua Olteniței, unde se execută lucrări de modernizare a sistemului de termoficare. Primarul general a anunțat că lucrările la rețeaua de termoficare din București continuă.

Primarul Capitalei a vizitat, joi – 23 iunie, șantierul din Șoseaua Olteniței, unde se fac lucrări de modernizare a sistemului de termoficare.

Continuăm lucrările la rețeaua de termoficare din Capitală”, anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Pe Șoseaua Olteniței din Sectorul 4 se înlocuiesc 8 kilometri de conductă, vechi de zeci de ani. Aceste lucrări au început în luna mai, iar termenul de execuție este de 1 an.

Banii pentru lucrări sunt din bugetul local, iar valoarea acestora este de 33 de milioane de lei. Până acum, s-au scos 700 de metri de conductă și au fost montați alți 100 de metri.

Citeste aici: David Popovici, mândru că este bucureștean: “Cu apa a fost dragoste la prima vedere”

Important este că în momentul de faţă pe acest segment pe care se lucrează nu sunt întreruperi de furnizare de apă caldă, adică locuitorii zonei nu sunt privați de apă caldă pe durata șantierului”, spune Primarul General al Capitalei.

Șantierul din Șoseaua Olteniței face parte din proiectul de investiții „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București” prin care vor fi înlocuiți 63.2 kilometri de rețea.

Proiectul de investiții a fost împărțit în 7 obiective, iar șantierul din Sectorul 4 face parte din Obiectivul 5 – Magistrala Progresu Berceni.

Pe lângă acest proiect, Municipalitatea a primit și o finanțare europeană pentru a schimba 210 kilometri de conducă de termoficare.

„Până acum s-a desfăşurat procedura de achiziţie, iar cei 210 kilometri au fost împărţiţi pe cinci tronsoane de aproximativ 40 de kilometri fiecare. Acum suntem în faza de evaluare a ofertelor. După declararea câștigătorilor se va demara proiectarea și execuția”, a conchis Nicușor Dan.

Primarul General al Capitalei a declarat la începutul anului 2022 că, până la sfârșitul mandatului său, avariile care-i lasă pe bucureșteni fără apă caldă și căldură nu vor mai constitui o problemă sistemică.