Spitalul Alexandru Obregia se află pe lista pentru modernizare din fonduri PNRR

1834

Patru spitale mari din București ar putea fi modernizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre acestea, se numără Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”

Proiectele, în valoare totală de aproape un miliard şi jumătate de lei, vizează investiții în Spitalele Victor Gomoiu (sector 2), Alexandru Obregia (sector 4), Sfânta Maria (sector 1) și Filantropia (sector 1).

Citește și: Sectorul 4 este campion absolut la accesarea de fonduri pentru proiectele de consolidare la risc seismic

Proiectele vizează construcţia/reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea infrastructurii ambulatorii existente; îmbunătăţirea accesibilităţii spaţiului pentru serviciile medicale şi căile de acces; asigurarea/modernizarea utilităţilor generale şi specifice (inclusiv conectarea la utilităţi pe amplasamentul obiectivului de investiţii); achiziţionarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie.

Acestea urmează să fie dezbătute în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului General al Capitalei. Printre altele, la Spitalul Obregia se intenționează construirea unui centru de psihiatrie pediatrică, iar la Sfânta Maria se dorește înființarea primului centru de transplant multiorgan din sud-estul Europei. Proiectul de dezvoltare a infrastructurii medicale ambulatorie în Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” are o valoare de 6.677.452 de lei, din care cheltuieli neeligibile de aproape 604.000 de lei.