Silviu Mănăstire intervine în scandalul interlopilor infiltrați în Poliția Locală: „Cam pistol cu apă dezvăluirile”

2568

Jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire are o poziție tranșantă în privința scandalului privind interlopii infiltrați în Poliția Locală a Sectorului 4. În opinia acestuia, dezvăluirile făcute de o anumită parte a presei ar fi „pistol cu apă” în condițiile în care adevărata mafie a drogurilor din sudul Bucureștiului este ignorată în reportajele rulate intens pe internet în aceste zile.

Văd multe articole în ultima vreme despre așa-zisele grupări interlope din sectorul 4. Cam pistol cu apă dezvăluirile, niște amețiți care merg la sala de forță, unii angajați pe la Poliția Locală, tot felul de închipuiți „băieți de cartier”. Și mulți prosti, sau papagali, care fac scandal că le sunt dărâmate de către Primăria Sectorului 4 buticurile sau wc-urile pe post de restaurante construite ilegal în parcuri”, scrie Silviu Mănăstire pe pagina emisiunii „Dosar de politician”, emisiune pe care o realizează, seară de seară, la B1 TV.

Citește și: Primăria Sectorului 4 construiește o unitate de pompieri pe strada Perșani

Interlopii buni – surse pentru jurnaliști versus interlopii răi, angajați la Locală pe salariul minim

Jurnalistul continuă și ridică o întrebare pe cât de clară pe atât de dură în privința credibilității surselor de informare pe care ziariștii aleg să le folosească.

„Dacă tu, ca jurnalist, bagi de seama și citezi ce spune un personaj care a luat cu japca un WC, l-a transformat în restaurant în parc și apoi urlă că îl dărâma ilegal Primăria, atunci tu, jurnalistul, te duci in derizoriu”, spune Mănăstire, prezentând și un scurt istoric al mafiei drogurilor din sectorul 4, informații care nu se regăsesc în niciuna dintre anchetele publicate în presă.

„Da, în sectorul 4, la Piața Reșița a existat o grupare interlopă de trafic de droguri de mare risc. Băieții de la DIICOT, Crima Organizată, DOS au destructurat gruparea „Ștoacă” după ani de muncă. Este posibil ca rămășițele grupării să acționeze încă. Însă, la Piața Reșița, “gruparea Ștoacă” avea un protector pe nume… Negoiță. Curios sau nu, atât Tolontan, cât și băieții de la RISE Project nu au scris un cuvânt despre „Stăpânul” de la Piața Reșița, epicentrul drogurilor din sectorul 4! Era imposibil ca Tolo și colegii lui, cu experiența lor, și dacă s-au documentat cu adevărat, să nu afle cine este și ce face… Negoiță. Nici măcar nu l-au amintit în serialele jurnalistice, cunoscând datele publice ale dosarelor pe droguri de la Piața Reșița”

Conform surselor noastre, personajul Negoiță – numit de Silviu Mănăstire în textul său – este Constantin Negoiță, fostul șef al Agenției Naționale Antidrog din subordinea Ministerului de Interne. Soția sa deține firma ce adminstrează Piața Reșița, despre care anchetatorii anti-mafia au spus în nenumărate rânduri că încă este raiul traficului de țigări de contrabandă din sudul Bucureștiului.

Cum influențeză interlopi dezvălurile din presă

Silviu Mănăstire încearcă, însă, să le găsească o scuză colegilor săi ziariști, dar ridică din nou problema relației toxice de colaborare între interlopi și jurnaliști.

Firește, în viața de jurnalist se mai întâmplă ca sursa informațiilor tale să fie chiar un… interlop adevărat. Cât de moral mai este oare demersul tău jurnalistic după ce te lași manipulat de interlop, din neatenție, inocență sau proasta documentare? Este de discutat! Asta pentru că lui Cătălin și băieților de la RISE le este mult mai ușor sa găsească interlopi de mucava, angajați pe la Primărie și să semnaleze îngrijorați că instituția este penetrată de „mafie”. Era puțin mai greu să își sune sursele de la DIICOT care să le spună unde este mafia din sectoare. Dacă proștii de la Poliția Locală sunt Mafia atunci Libertatea este Washington Post”, scrie Silviu Mănăstire.

Apropo, Băluță ar trebui să facă oricum curățenie în Poliția Locală, pentru că este supradimensionată și neprofesionistă, dar nu ăsta este subiectul central! Poliția Locală ar trebui oricum desființată. Subiectul este cum după 20 de ani de presă tu poți crede, ca un boboc întra-ale meseriei, că mafia adevărată, lumea interlopă, se angajează la primărie pe salariu minim? Și nu spui un singur cuvânt despre cea mai mare rețea de trafic de droguri din sectorul 4? Pe bune?”, încheie realizatorul emisiunii „Dosar de politician” de la B1 TV.