Sectorul 4, pregătit pentru prima ninsoare a acestei ierni. Peste 100 de utilaje sunt gata să intervină

1317

Având în vedere avertizările meteorologilor, care au emis o prognoză specială pentru Municipiul București, conform căreia, în cursul orelor următoare, în Capitală sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, echipajele de deszăpezire ale Sectorului 4 au intrat deja în dispozitiv. 

Astfel, un număr total de 105 utilaje multifuncționale, dotate corespunzător atât pentru operațiile de pluguit, cât și pentru cele de împrăștiere de material antiderapant, de capacitate mare dar și utilaje mici, sunt pregătite să acționeze, la nevoie, pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzile principale dar și de pe cele secundare.

Citește și: Sărbătorim Ziua Natională cu tradiții, cu cânt și gusturi, în Parcul Tudor Arghezi!

Acestora li se adaugă peste 250 de lucrători ai operatorului de salubritate și ai autorității locale, care pot interveni de urgență pentru curățarea trotuarelor, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, a refugiilor stațiilor de tramvai precum și a căilor de acces în spitale și alte instituții publice.

Totodată, pentru combaterea poleiului, a fost asigurat un stoc de 3.800 de tone de material antiderapant cu inhibitori de coroziune, cu posibilitatea suplimentării cantității, dacă situația din teren o va impune.

Precizările au fost făcute de către Primăria Sectorului 4, prin intermediul unei informații de presă! Sursa mai precizează că toate situațiile dificile referitoare la deszăpezirea străzilor pot fi semnalate la numărul de urgență 021.9441.