Sectorul 4 modernizează și autorizează ISU nouă stații de metrou

804

Pentru creșterea gradului de siguranță a zecilor de mii de oameni din sudul Capitalei care folosesc metroul ca principal mijloc de transport, Sectorul 4 al Municipiului București va demara în regim de urgență reabilitarea și punerea în siguranță a celor nouă stații ale Metrorex aflate teritorial în raza sa de competență. 

Decizia vine în urma unei ședințe importante ce a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor, acolo unde între ministrul Sorin Grindeanu, primarul Daniel Băluță și directorul Metrorex, Mariana Miclăuș, a fost semnat protocolul ce vizează, pe lângă lucrările sus-menționate, și regenerarea urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 4.

Citește și: Pasajul Unirii s-a redeschis duminică seară, la termen, după 77 de zile de lucrări

Primele două stații care vor beneficia de aceste lucrări, între care enumerăm crearea unor noi căi de acces, pasaje pietonale subterane de legătură, modernizarea/reconfigurarea/ amenajarea zonelor interioare și exterioare sau alte tipuri de intervenții, care se vor realiza după elaborarea documentațiilor tehnice, sunt stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei.

„Vorbim despre două dintre intersecțiile extrem de aglomerate din București, iar riscul de accidente este foarte mare. Așa cum facem deja în zona Eroii Revoluției, acolo unde tocmai am încheiat lucrările de la suprafață și am mutat muncitorii în pasajul subteran de legătură cu stațiile de autobuz, și în cazul stațiilor de metrou Apărătorii Patriei și Constantin Brâncoveanu este nevoie urgentă de lucrări de punere în siguranță și de autorizare ISU. Aceasta este singura cale prin care putem recupera decalajul imens al invesțiilor în infrastructura Sectorului 4, ignorat în ultimii 30 de ani”, a precizat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Finanțarea activităților de modernizare și reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 și/sau alte surse interne și externe, iar Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor. După realizarea lucrărilor, noua infrastructură dezvoltată aferentă stațiilor de metrou va intra în proprietatea statului.

Stațiile de metrou vizate de protocolul de asociere semnat sunt: Piața Unirii, Tineretului, Timpuri Noi, Eroii Revoluției, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și Berceni.