Secția de primiri urgențe a spitalului Bagdasar Arseni, inundată de la ploile de miercuri seara

1023

O inundație s-a produs, miercuri seara, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, astfel că pacienții aflați în unitatea e primiri urgențe au fost transferați la Spitalul Sf. Ioan, a anunțat instituția într-un comunicat. 

Inundația s-ar fi produs din cauza ploii torențiale din noaptea de miercuri din Capitală.

Citește și: 1.000 de noi blocatoare automate, la dispoziția locuitorilor sectorului 4

Nu doar cu apa infiltrată prin tavan ar fi fost probleme, ci și cu cea care s-ar fi scurs în subsol. Deocamdată, spitalul nu mai face internări prin intermediul UPU.

”În jurul orelor 21:20, în spațiul dedicat Urgențelor Minore, precum și în cel al Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgente a SCUBA, s-a observat o infiltrare masivă de apă din tavan. Consoalele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu excepția Stemi, au fost redirecționate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii”, afirmă aceeaşi sursă.

”Situația este în curs de remediere”, a anunțat și doctorul Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Bagdasar-Arseni”.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar-Arseni a fost inaugurată de spital și de Primăria Sectorului 4 în urmă cu doi ani, pe 3 septembrie 2021. Surse din cadrul managementului unității spitalicești au dezvăluit că în toată această perioadă nu s-a asigurat mentenanța clădirii, existând burlane pentru scurgerea pluvială pline de frunze sau alte reziduuri, precum și multe alte fisuri.