Se refac aleile din jurul Lacului Tineretului, pentru prima dată după 20 de ani

731

Primăria Capitalei, prin ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), a demarat prima etapă pentru refacerea aleilor pietonale din jurul lacului Tineretului, a anunțat Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei, pe pagina personală de facebook.

Aceasta este prima etapă. Marți, 11 octombrie 2022, au început să fie refăcuți 6.300 de metri pătrați de asfalt, 2.000 de metri liniari de bordură, situați în zona Cafeneaua Actorilor. Lucrarea ar trebui să dureze 45 de zile. „În zona aleilor din jurul lacului nu s-a intervenit de douăzeci de ani, degradările stratului de asfalt reprezentând un pericol pentru cetățeni”, a transmis Horia Tomescu.

Citește și: Marș de protest al comunității LGBTQ+ în București împotriva unui proiect de lege al UDMR

Viceprimarul Capitalei și-a cerut scuze pentru disconfortul creat și a anunțat că Municipalitatea își dorește ca aleile și pistele de bicicletă să readucă plăcerea plimbărilor în această frumoasă zonă a Bucureștiului.

E prevăzută și reabilitarea podului din Parcul Tineretului

Primarul Capitalei a anunțat la sfârșitul lunii septembrie că în ședința CGMB au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați, pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru podul din Parcul Tineretului. 5,8 milioane de lei costă lucrările de reabilitare care vor dura 12 luni.

Ce implică reparațiile capitale la podul din Parcul Tineretului:

  • vor fi refăcute grinzile de susținere a parapetelor metalice pietonale,
  • vor fi refăcute hidroizolațiile,
  • va fi realizat un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafața carosabilă,
  • se vor reface scările,
  • va fi refăcută platforma de acces către Sala Polivalentă,
  • reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor.
„Podul pentru care se propun lucrări de reparații capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului și este destinat traficului pietonal și ocazional auto, în situații de urgență și pentru lucrări de întreținere”, anunța și primarul Nicușor Dan pe Facebook.