Se pregătește un nou super-șantier în Sectorul 4! Anunțul neclar al autorităților bulversează șoferii

734

A fost stabilit traseul final pentru Drumul Radial 9 – Sud Expres, cel care va face legătura între localitatea Vidra – Autostrada Bucureștiului A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresul. Momentan, nu se știe încă data de începere a lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Nu scăpăm nici de data asta! Rămânem iarăși fără apă caldă în următoarele zile

Drumul va avea o lungime de aproximativ 14 km, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Orbital București: A fost stabilit traseul final pentru Drumul Radial 9 – Sud Expres. A fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) varianta finală de traseu pentru Drumul Radial 9 – Sud Expres (DR9), în faza Analizei Multicriteriale 2, anunță Scrioșteanu într-o postare pe Facebook, potrivit www.b365.ro.

La alegerea alternativei de traseu, s-a ținut cont de realizarea conexiunii drumurilor la rețeaua de infrastructură existentă, dar și de conexiunea cu infrastructura de transport în curs de dezvoltare – Autostrada Bucureștiului A0 și Centura Capitalei.

Astfel, traseul va fi următorul (în linii mari):

Drumul Bercenarului (Sector 4) și Bulevardul Metalurgiei (Sector 4), supratraversare CF și DNCB – Nod între DR9, DNCB și Autostrada Bucureștiului A0 – supratraversare A0 – legătură cu Strada Sfânta Ana (Berceni/Vidra) – Intersecție cu DJ401 Vidra.Va avea 4 benzi de circulație, piste de biciclete și trotuar.

Principalele caracteristici ale Drumului Radial 9 – Sud Expres:

  • 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens);
  • 2 zone de acostament;
  • 4 zone de siguranță cu parapeți;
  • Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară a transportului public;
  • Piste de biciclete;
  • Trotuar pietonal;
  • Transport public;
  • Iluminat public.

Implementarea drumurilor radiale este asigurată de Consiliul Județean Ilfov și Primăria Municipiului București, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectul „Orbital București” prevede construirea a 8 drumuri radiale, scopul acestora fiind să conecteze artere importante ale Bucureștiului și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 de localități din zona metropolitană, spune Irinel Ionel Scrioșteanu.