Se aprind luminițele de Crăciun în Sectorul 4! Parcul Lumea Copiilor devine “Orășelul lui Moș Crăciun”

939

Luminițele de Crăciun din București vor fi aprinse, cel mai devreme, în sectorul 4. Evenimentul va avea loc pe 18 noiembrie. La nivelul întregului oraș, beculețele vor lumina începând cu 1 decembrie.

Anul acesta, Sărbătorile aduc o atmosferă de poveste pentru locuitorii Sectorului 4. Concerte în aer liber, artiști consacrați, spectacole pentru copii, carusele, patinoar, concursuri cu premii, daruri și surprize, sunt pregătite pentru cei care vor veni în „Orășelul lui Moș Crăciun”, în perioada 18 noiembrie – 31 decembrie.

Parcul Lumea Copiilor va fi împodobit cu 4.000  mii de beculețe colorate și cu un brad înalt de 12 metri,. Toate vor prinde viață pe  18 noiembrie, sâmbătă seară, odată cu luminițele de Crăciun se vor aprinde în întregul sector.

Căsuța lui Moș Crăciun și patinoar deschis de la 10.00 la 22.00

Tot atunci se va deschide Căsuța lui Moș Crăciun.  Amplasată în centrul parcului, aceasta va fi locul în care Moșul va poposi pe 15 decembrie.  Până atunci, cei mici își pot face fotografii alături de ajutoarele de nădejde ale Moșului.

În plus, personaje celebre din povești sau din desenele animate îi vor conduce și însoți pe cei mici către principalele atracții și zone de joacă. Copiii se vor putea distra în voie pe patinoarul deschis zilnic între orele 10:00-22:00.

Concert Horia Brenciu, de 1 Decembrie

Din program nu vor lipsi momentele artistice. Prima seară a evenimentului va fi deschisă la ora 17:00, de către elevii Colegiului Național “Dinu Lipatti”. Apoi, vor urca pe scenă: Ana Lesko, Amna sau Claudia Pavel. Serile de concerte vor continua în fiecare sfârșit de săptămână și nu numai, cu recitaluri susținute de cele mai mari nume. Mirabela Dauer și Corina Chiriac, în zilele de 25 și 26 noiembrie, Andreea Bălan, Pepe, Fly Project (1 decembrie), Corina și Matteo ( 16 decembrie), Ștefan Stan și Alina Irimia ( 17 decembrie)  sau Lidia Buble ( 23 decembrie).

Mai mult, Ziua Națională a României va fi sărbătorită  în aer liber cu un super concert susținut de Horia Brenciu și HB Orchestra, iar cu o zi înainte de Ajun, copiii îi vor cânta lui Moș Crăciun alături de Smiley.

În toată această perioadă, Orășelul lui Moș Crăciun va gazdui și Târgul de Crăciun, care va fi deschis până în luna ianuarie a anului viitor. Aici vizitatorii vor găsi aproape 50 de căsuțe cu ornamente de sezon, globuri, ghirlande, produse de artizanat și fel de fel de bunătăți la tot pasul. De la preparate tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă, la nelipsitul cozonac de casă sau aromata turtă dulce, producătorii au pregătit de toate.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 – 22:00.

La nivelul întregului oraș, primarul general va aprinde luminițele de Crăciun în București pe 1 decembrie. În plus, Gabriela Firea a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe, că luminițele vor avea și elemente tradiționale pe tematica Marii Uniri.