Un impresionant muzeu interactiv, în aer liber, dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi construit în Sectorul 4. Lucrările vor începe în prima parte a anului viitor și vor fi finalizate până la 1 decembrie 2018

1932

România Parc 2018 va fi inaugurat pe 1 decembrie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, începutul României moderne.

Unicat în România, proiectul va fi amenajat pe o suprafată de 26.000 mp în parcul „Lumea Copiilor” din Sectorul 4 al Capitalei, sub forma actualei hărți a României și își propune să devină un reper atât pentru bucureșteni cât și pentru turiști, oferind o valoroasă experiență interactivă vizitatorilor de toate vârstele.

Într-o reproducere cât mai fidelă a spațiului carpato-danubiano-pontic, în partea de sud a parcului va fi reprezentată Dunărea, în sud-est și est, Marea Neagră și Delta, iar în „inima” țării, Carpații. Formele de relief precum și principalele repere naturale – Sfinxul, Babele, lacuri și peșteri renumite – vor putea fi admirate îndeaproape de cei care vor dori să descopere frumusețea României.

Romania Parc 2018

Citește și: Piața Sudului: Au început lucrările la prima parcare publică supraetajată