Școli închise în București. Gabriela Firea a anunțat că vor fi închise toată săptămâna. VIDEO

522

Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă la sediul Primăriei Capitalei și a anunțat că școlile și grădinițele vor fi închise în București toată săptămâna.

Conform prognozei speciale pentru Bucureşti emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 27 februarie – 2 martie 2018, gerul va persista, în Capitală, până pe data de 2 martie, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, în timp ce noaptea temperatura va coborî până la minus 19 grade Celsius, posibil chiar mai scăzută la periferia oraşului.

Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise.

Înţeleg dificultatea familiilor, dar în primul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

Citește și: Gabriela Firea, decizie de ULTIMĂ ORĂ: Școli închise luni și marți, în Capitală

Edilul a precizat că familiile care nu au cu cine să îşi lase copiii pot să apeleze la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, pentru a găsi „soluţii punctuale”.

Am convocat Comandamentul de iarna la Primaria Capitalei, pentru a verifica si continua masurile luate cu ocazia declansarii codului portocaliu in Bucuresti. Din datele transmise pana in acest moment, avertizarile meteo de ger, viscol si ninsoare abundenta se mentin pana vineri 2 martie.

Posted by Gabriela Firea on 27 Februarie 2018

Sinteza declarațiilor primarului general Gabriela Firea:

– Am luat decizia ca școlile să fie închise toată săptămâna.

– Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în primul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu.

– Lucrurile nu arată bine inclusiv în weekend.

– Nu ar fi corect, înțelept, să deschidem mâine dimineață școlile, când în continuare va fi ger năprasnic și viscol, iar stratul de zăpadă va ajunge în unele locuri și de 35 de centimetri.

– Am mare încredere în cadrele didacticve că înțeleg această măsură și că vor recupera aceste cursuri.

Citește și: Ministrul de Interne anunță BILANȚUL: județele în care sunt probleme din cauza ninsorilor