S-a trecut într-o nouă etapă la reabilitarea podului din Parcul Tineretului / VIDEO

951

Trustul de Clădiri Metropolitane București (TCMB) a anunțat care este stadiul lucrărilor de reparații și de consolidare ce sunt realizate la podul din parcul Tineretului. Este pentru prima dată când se realizează acest tip de lucrări, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului București (PMB).

După ani de zile în care trecătorii făceau slalom printre gropi și se uitau la cum se dezmembrează podul, iată că, în sfârșit, s-au găsit bani și timp și pentru această problemă. Așadar, pentru prima dată de când a fost realizat, podul aflat pe aleea principală din Parcul Tineretului este reparat de către PMB.

Citește și: În zona Metalurgiei din Sectorul 4 a fost deschisă o nouă parcare publică pe bază de abonament

TCMB a anunțat că prima etapă, cea care a fost deja finalizată, a fost reprezentată de lucrările de desfacere a balustradelor, a asfaltului și a plăcii suprabetonare.

În acest moment se lucrează la introdosul tablierului, această lucrare prevăzând montarea eșafodajului metalic pe luciul apei. De asemenea, sunt efectuate și reparații locale folosindu-se mortare speciale.

Care sunt pașii următori

Conform informațiilor transmise de către Trustul de Clădiri Metropolitane, în perioada următoare, echipele de muncitori se vor ocupa de:

    • Armarea și betonarea plăcilor,
    • Execuția zidurilor și a plăcilor de racordare pentru capătul dinspre Sala Polivalentă.
    • Realizarea scărilor spre Șincai, cât și spre Sala Polivalentă.

Lucrările la podul aflat pe aleea principală din parc au fost începute în data de 29 mai 2023. Valoarea lucrărilor pe care le realizează Primăria Municipiului București este de 5,8 milioane lei, conform informațiilor transmise de Nicușor Dan în septembrie 2022.

Termenul de execuție al acestora aceste de 12 luni. Astfel că, în cazul în care termenul nu va fi schimbat, bucureștenii vor putea să meargă din nouă pe acest pod în primăvara anului viitor.

Podul este format din două structuri identice, poziționate paralele, ce traversează lacul aflat în interiorul Parcului Tineretului din Sectorul 4. Acestea este destinat în mare parte traficului pietonal. Totuși, în anumite situații, podul este tranzitat și de vehicule, în situații de urgență sau pentru lucrări de întreținere, potrivit PMB.

Video, AICI