Încă 100 de noi puncte de reîncărcare a maşinilor electrice în sectorul 4

1788

Autoritatea locală a Sectorului 4 susţine dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice şi urmează să monteze 50 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, printr-o investiţie de peste 10 milioane de lei, sumă provenită din accesarea de fonduri guvernamentale.

Noile staţii vor fi instalate, cu precădere, în parcările publice de pe raza teritorială a Sectorului 4. În urma acestei investiţii, comunitatea va avea acces la un sistem ce va permite încărcarea a aproximativ 100 de autovehicule electrice, în acelaşi timp.

Citește și: S-a trecut într-o nouă etapă la reabilitarea podului din Parcul Tineretului / VIDEO

Dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele nepoluante este esenţială în contextul în care ne dorim reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi un aer cât mai curat pentru comunităţile din care facem parte.

Această nouă investiţie reprezintă, în fapt, o continuare a planului autorităţii locale a Sectorului 4 care a montat, în ultimii 5 ani, un număr de 26 staţii duble de reîncărcare pentru vehicule electrice. Astfel, urmare a noii investiţii, cetăţenii Sectorului 4 vor avea posibilitatea încărcării, simultan, a peste 150 autovehicule electrice.

Totodată, noile aparate, a căror montare va începe în următoarea perioadă, sunt de ultimă generaţie şi le vor oferi posibilitatea proprietarilor de maşini hybrid sau electrice să acceseze cele mai potrivite programe pentru autoturismele deţinute, începând cu încărcări lente şi terminând cu sistemul “fast charge” care presupune încărcarea bateriei în doar 10 minute, în funcţie de specificaţiile tehnice ale acesteia.

De asemenea, staţiile vor fi echipate cu un sistem de stocare a energiei în baterii pentru a preîntâmpina căderile de tensiune din zonă şi menţinerea echilibrată a curentului pe toată durata încărcării. În plus, toate locaţiile staţiilor din Sectorul 4 vor fi incluse într-o aplicaţie, astfel încât utilizatorii să poată afla în timp real care este cel mai apropiat punct de încărcare, precum şi o estimare a timpului necesar reîncărcării.