S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de anvelopare termică la blocurile din Sectorul 4, ce vor fi reabilitate cu fonduri europene din PNRR

2455

Au început lucrările de eficientizare termică la primele 20 de blocuri de locuințe din totalul celor 158 ce vor fi reabilitate prin PNRR. În premieră, imobilele vor avea panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la întreținere.

Pe primele 20 de imobile, din totalul celor 158, constructorii au început deja să monteze schelele pentru ca lucrările propriu-zise să înceapă de îndată.

Citește și: Și în zilele libere se dau tichete de masă la Sectorul 4 pentru vaccinați. Vezi care este programul de acordare!

Astfel, în perioada următoare se va interveni atât la exteriorul, cât și la interiorul imobilelor. În acest sens, lucrările vor viza reabilitarea fațadelor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea teraselor, a instalațiilor și a lifturilor, precum și montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la energia electrică. Odată cu aceste lucrări de eficientizare energetică, se vor monta și stații de încărcare electrică pentru autoturismele locatarilor.

Toate aceste lucrări de reabilitare se vor face gratuit. Oamenii nu vor avea nimic de plătit, toate costurile fiind suportate din bugetul pe care comunitatea Sectorului 4 l-a accesat în prima etapă a marelui Val al Renovării.

Anul acesta, Sectorul 4 al Capitalei a reușit o premieră la nivel național, obținând cei mai mulți bani din PNRR. Nu mai puțin de 161 de milioane de euro, adică70% din bugetul total alocat țării noastre au fost accesate pentru reabilitarea blocurilor de locuințe aflate în zone mai puțin dezvoltate.

Cu acești bani vor fi reabilitate 145 de blocuri din zone precum  Reșița, Huedin, Giurgiului și TriunghiulBerceni. Acestora li se adaugă alte 13 imobile, încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă, de 10 milioane de euro.