Restricții de trafic în zona Pasajului Unirii! Anunţul făcut de Brigada Rutieră a Capitalei

1125

Brigada Rutieră anunță restricții de trafic în zona Pasajul Unirii în vederea montării noilor sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,50 metri pentru circulaţia vehiculelor prin pasaj.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat restricții de trafic, începând de miercuri, 8 martie, începînd de la ora 10:00, pentru montarea semnalizării rutiere suplimentare la intrare în Pasajul Unirii.

Citește și: Nicușor Dan se declară bulversat! Consiliul General ar putea plăti daune pentru suspendarea PUZ-urilor de sector!

„În vederea instalării sistemelor suplimentare de presemnalizare a înălțimii maxime admise în Pasajul Unirii, începând cu data de 08 martie a.c., ora 10.00, se vor institui restricții de circulație pe benzile adiacente axului Bd. Dimitrie Cantemir, segmentul cuprins între Bd. Mărășești și intrarea/ieșirea din pasaj”, a comunicat Brigada Rutieră.

Polițiștii le cer șoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Primăria Sectorului 4 a anunțat că vor fi instalate noi porți de presemnalizare, care vor avea senzori de măsurare a înălțimii, camere video și panouri informative, dar și noi porți de gabarit.

De asemenea, între sensurile de circulaţie se va construi un scuar cu o lăţime de aproximativ 1 metru, ce va avea dublu rol. „Pe de-o parte, va separa fluxurile de trafic, iar pe de altă parte, va susţine fundaţiile noilor porţi de semnalizare, precum şi a celei de gabarit”, a precizat instituția.

Sistemele suplimentare care vor fi instalate vor avea:

  • noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED;
  • noi porți de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înființare de noi scuaruri, benzi de circulație cu sisteme rezonatoare și benzi de circulație speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).