Nicușor Dan se declară bulversat! Consiliul General ar putea plăti daune pentru suspendarea PUZ-urilor de sector!

1066

În urma hotărârii TMB, prin care se respinge acțiunea Asociației Ecopolis privind nelegalitatea Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele 2 și 4, Consiliul General al Municipiului București ar putea plăti daune celor care obținuseră autorizația de construcție sau depuseseră documentații de urbanism, pe baza acestor PUZ-uri de sector, a declarat, pentru București FM, consilierul general Aurelian Bădulescu.

De asemenea, există numeroase hotărâri judecătorești care obligă primarul general să introducă pe ordinea de zi și Consiliul General să ia în dezbatere documentații de urbanism de tip PUZ.

Citește și: Începe montarea noilor sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii

Ce urmează? Urmează să se întâmple o chestiune care poate atrage răspunderea patrimonială a Consiliului General al Municipiului București. Prin aceea că, în toată această perioadă, cei care aveau autorizații obținute, în baza acestor PUZ-uri, sau documentația depusă, nu vor face altceva decât să ceară daune pentru această perioadă de nefuncționare, de suspendare a PUZ-urilor pe cele două sectoare”, a declarat Aurelian Bădulescu, care este și avocat.

În perioada următoare, grupul PSD din CGMB îi va solicita primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, introducerea pe ordinea de zi a acestor documentații de urbanism, pentru a evita plata de daune către beneficiarii acestora, a mai precizat Bădulescu. Sunt hotărâri de instanță care ne obligă să le luăm în discuția Consiliului General. De săptămâna viitoare, vom obliga, prin tot felul de demersuri pe care le vom face, primarul general să conștientizeze că banii bucureștenilor nu sunt pentru a plăti daune, ci pentru a administra orașul. Motiv pentru care, vom începe să solicităm punerea pe ordinea de zi a PUZ-urilor care sunt în așteptare”, a explicat Bădulescu.

De menționat că primarul general al Capitalei are obligația legală de a introduce pe ordinea de zi a ședințelor, iar Consiliul General pe aceea de a lua în dezbatere orice documentație de urbanism depusă, în termen de 45 zile de la depunere.

Nicușor Dan este bulversat pentru că instanța nu i-a dat câștig de cauză!

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că este „bulversat” de hotărârea TMB, în ceea ce privește PUZ Sector 2 și 4. Sunt bulversat de hotărârea pe care instanța a luat-o. Înainte de acest litigiu, au fost 26 de alte litigii, care vizau PUZ-urile de sector și în care instanța, în toate cele 26 de litigii, a mers în direcția în care PUZ-urile de sector sunt egale. Acest litigiu a fost judecat în fond. Efectul respingerii acțiunii în fond este că se întrerupe și suspendarea pe care același ONG o obținuse, în litigiu de suspendare, până la judecarea recursului. Eu sunt…, aștept să ne judecăm în recurs, a declarat Nicușor Dan.

În acest moment, reglementările urbanistice în vigoare pentru Sectoarele 2 și 4 sunt cele două PUZ-uri coordonatoare de sector. Regimul Urbanistic, care era Planul Urbanistic General sau PUZ Zone Protejate, înainte, acum va fi PUZ Sector 2 sau Sector 4”, a recunoscut edilul Nicușor Dan.

Dezvoltatorii pot cere despăgubiri Consiliului General, care a suspendat PUZ-urile de sector!

Orice dezvoltator care se consideră prejudiciat de suspendarea celor două PUZ-uri se poate îndrepta în justiție împotriva CGMB, pentru a obține despăgubiri. Până acum, însă, un singur dezvoltator a cerut daune pentru suspendarea PUZ-urilor de sector. Orice dezvoltator poate să aibă pretenții pentru un act al autorității care îl lezează. Până în acest moment, pe tot ce înseamnă PUZ-uri de Sector nu există nici un litigiu – mai puțin cineva care ne-a cerut 20 de mii de lei. Pentru că îmi închipui că speculatorii imobiliari așteaptă ca, la un moment dat, conducerea Primăriei să meargă cum mergea înainte. Ceea ce eu îi asigur că nu se va întâmpla, a răspuns Nicușor Dan la o întrebare București FM.

În 28 februarie, Tribunalul Municipiului București respingea acțiune Ecopolis privind nelegalitate PUZ Sector 2 și PUZ Sector 4. Prin această decizie, a fost anulată și suspendarea celor două documentații de urbanism, cerută de Ecopolis până la soluționarea pe fond a litigiului.