Proiectul „Străzi deschise” a început să se deruleze și în sectorul 4

1502

Bucureşti a continuat în weekendul 21-22 mai cu noi activităţi şi evenimente culturale pe traseele pietonale din Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei, Bulevardul Unirii, dar şi în sectorul 4, la rondul de la Fântâna Zodiac, prin proiectul „Străzi deschise”.

Pe parcursul celui de-al treilea weekend „Străzi deschise”, au fost instaurate trasee pietonale, între orele 09:00 şi 22:00, astfel:

  • 21 mai: Bulevardul Kiseleff între strada Arhitect Ion Mincu şi strada Monetăriei
  • 21-22 mai: Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei
  • 21-22 mai: Bulevardul Unirii între Splaiul Independenţei şi bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv între bulevardul Dimitrie Cantemir şi bulevardul Mircea Vodă;
  • 21-22 mai: Rondul de la Fântâna Zodiac din zona Parcului Carol 1, sector 4

Citește și: Se deschide un nou centru de eliberare a pașapoartelor, în Grand Arena Mall

Printre premierele celui de-al treilea weekend la „Străzi deschise” s-au numărat tururile ghidate prin Arhitectura industrială a Parcului Carol I, ce au dezvăluit participanţilor secrete ale oraşului, precum Castelul Ţepeş şi cel mai înalt punct al Bucureştiului.
Evenimentele dedicate celor mici au fost programate în acest weekend în Parcul Kiseleff şi în sectorul 4. Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive PROEDUS a pregătit în Parcul Kiseleff locuri de joacă cu rampe pentru skateri şi role, panouri de căţărare, poartă cu perete de precizie, zonă de jucat baschet şi badminton. În zona Parcului Carol I, la rondul Fântâna Zodiac, copiii au putut participa la o serie de ateliere şi activităţi sportive şi de agrement gândite de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie CREART, de Universitatea de Arte din Bucureşti şi de Clubul Copiilor Sector 4, iar Teatrul Evreiesc de Stat a prezentat sâmbătă, 21 mai, un matineu de teatru muzical.


Programul de seară a cuprins momente de teatru stradal susţinute de actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică în faţa Hotelului Radisson şi la rondul de la Fântâna Zodiac şi spectacole ale Teatrului Masca în faţa Muzeului Naţional de Istorie şi în sectorul 4. Din seria proiectelor itinerante pe Calea Victoriei şi în sectorul 4 s-a numărat şi reprezentaţia de dans contemporan a Asociaţiei Delazero, propusă în program de ARCUB. Programul muzical din sectorul 4 a fost completat de concerte corale, de percuţie, concerte de cover-uri şi muzică pop prezentate de Palatul Naţional al Copiilor şi de Şcoala de Artă Bucureşti.
Programul complet al programului „Străzi deschise” este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, creart.ro și proedus.ro.