Primăria Sector 4 ridică 800 de mașini abandonate. Autoturismele nerevendicate în stare bună vor fi scoase la licitație

2592

Primăria Sectorului 4 anunţă, marţi, că urmează să ridice de pe domeniul public aproximativ 800 de maşini abandonate, iar autoturismele nerevendicate, în stare bună, vor fi scoase la licitaţie.

Nu mai puțin de 1.300 autoturisme abandonate pe domeniul public și privat al statului au fost ridicate în 2017 de echipele Primăriei Sectorului 4 și ale Poliției Locale Sector 4. Alte 800 de autovehicule în stare avansată de degradare, care blochează ilegal domeniul public, urmează să fie ridicate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 4.

De la începutul anului, au fost identificate 800 de vehicule abandonate pe domeniul public.

Pentru toate acestea au fost emise, potrivit Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritorial, somații în vederea ridicării, iar cei care nu au luat act de înștiințările oamenilor legii vor rămâne fără mașini”, a declarat directorul executiv al Direcției Control General al Primăriei Sectorului 4, Viorica David.

Citește și: Lovitură în dosarul Colectiv – Judecătorul de caz cere pensionarea

Potrivit polițiștilor locali din Sectorul 4, procedura de ridicare a autoturismelor este greoaie.

Din cauza unor șoferi care se folosesc de anumite tertipuri, procedurile de ridicare nu sunt deloc ușoare. Un exemplu ar fi acela că, atunci când un șofer găsește somația lipită în parbrizul mașinii, în loc să elibereze domeniul public scoate numerele de înmatriculare să pară fără proprietar. Iar de aici începe greul pentru oamenii legii, care au fost nevoiți de nenumărate ori să ia procedura de la capăt”, se mai arată în comunicatul PS4.

Reprezentanții primăriei mai spun că pentru ridicarea unei mașini se poate aștepta chiar și un an.

Pentru ridicarea unei mașini abandonate, oamenii legii trebuie să aștepte chiar și un an. Înainte de toate, proprietarului autoturismului i se afișează o somație pe parbrizul mașinii prin care este informat că trebuie să elibereze domeniul public, în cel mult 10 zile. În cazul în care acesta nu se conformează, polițiștii locali încep procedura de identificare a proprietarului și îl somează la adresa de domiciliu printr-o scrisoare ca în termen de 5 zile să își ridice bunul abandonat. După ce se scurge și acest termen, administrația poate ridica autovehiculul, dar doar dacă nu au primit niciun răspuns de la proprietar”, potrivit sursei citate.

În cazul în care proprietarul dorește ulterior recuperarea vehiculului, este nevoit să plătească o taxă cu titlu de amendă de 2.000 de lei.

Vehiculele abandonate și nerevendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de mașini, iar Serviciul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitații, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acțiunea de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spațiile de parcare, mașinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecție”, a transmis primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.