Primăria Sectorului 4 cere de la Capitală administrarea Parcului Tineretului

2257

Consiliul Local al Primăriei Sector 4 va cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în baza unei hotărâri aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de miercuri, transmiterea Parcului Tineretului, din administrarea ALPAB în cea a Consiliului, anunţă primăria.

Conform documentului care va fi supus, miercuri, aprobării Consiliului Local al Sectorului 4, Primarul Daniel Băluţă va fi împuternicit să efectueze, prin aparatul său de specialitate, toate operaţiunile pentru demararea şi derularea lucrărilor de amenajare a Parcului Tineretului.

Parcul Tineretului se află lângă Parcurile Lumea Copiilor şi Orăşelul Copiilor aflate în administrarea Sectorului 4 şi prin această trecere în administrarea Primăriei Sectorului 4 ar putea beneficia de o soluţie unitară la nivelul programului de amenajări a spaţiilor verzi ca şi celelalte două zone verzi învecinate”, a transmis edilul, prin intermediul unui comunicat de presă remis miercuri dimineaţă MEDIAFAX.

Citește și: Primăria Sector 4 ridică 800 de mașini abandonate. Autoturismele nerevendicate în stare bună vor fi scoase la licitație

În Sectorul 4 se desfăşoară un amplu program de investiţii şi amenajări ale spaţiilor verzi aflate la limita sa teritorial administrativă, cu scopul asigurării unui mediu de viaţă sănătos pentru comunitate, pentru punerea în valoare a naturii şi mediului înconjurător şi crearea unui spaţiu de recreere adecvat pentru cetăţenii municipiului Bucureşti”, se arată în expunerea de motive care stă la baza Hotărârii Consiliului privind transmiterea către CGMB a cererii de preluare a administrării Parcului Tineretului.

Parcul Tineretului are o suprafaţă de 83 de hectare. Situat de-a lungul Bulevardului Dimitrie Cantemir, parcul oferă căi de acces dinspre Calea Şerban Vodă, Bulevardul Brâncoveanu, Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Tineretului. Această zonă verde a fost prevazută în schiţa de sistematizare a Capitalei încă din 1935, dar realizarea lui a început în anul 1965 şi lucrările au durat până în 1974.