Primăria Sectorului 4 aliniază tarifele în jos, în folosul oamenilor, la parcările de tip Park&Ride

2061

Primăria Sectorului 4 a anunțat că va alinia tarifele in parcările de tip Park&Ride de la stațiile de metrou. Astfel, deocamdată, patru stații de metrou din Sectorul 4 vor beneficia de această facilitate.

Cetățenii care decid să folosească metroul vor putea să-și lase mașinile în parcările care au fost amenajate în apropierea stațiilor de metrou.

Citește și: Consolidarea planșeului care susține Piața Unirii: Primăria sectorului 4 va semna contractul cu Erbașu

”Urmând modelul parcării de la stația de metrou Tudor Arghezi, am decis să modificăm, în folosul oamenilor, modul în care pot fi utilizate parcările de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din sectorul nostru”, a anunțat primarul Daniel Băluță.

Prin urmare, tarifele vor fi precum cele practicate, în prezent, la parcarea de la stația de metrou Tudor Arghezi, astfel:

  • în orele 05:00 – 23:00, pe toată durata circulației zilnice a trenurilor de metrou, la un preț de doar 3 lei, în tot acest interval orar, indiferent de numărul de ore de staționare.
  • în intervalul orar 23:00 – 05:00, prețul este de 3 lei pe oră.

Aceste tarife vor fi percepute, deocamdată, în patru stații de metrou din Sectorul 4:

  • Tudor Arghezi
  • Berceni
  • Dimitrie Leonida
  • Timpuri Noi

”Încurajăm cât putem de mult folosirea metroului”, este motivația oferită de primar la luarea acestei decizii.

Parcarea supraetajată de 311 de locuri de la stația de metrou Tudor Arghezi a intrat, din 16 decembrie, în regim tarifar. Utilizatorii parcării plătesc o taxă de 3 lei pot și parca mașina pe tot parcursul zilei, mai precis în intervalul 05:00 – 23:00. În timpul nopții, de la ora 23:00 până la 05:00, tariful este de 3 lei pe oră.