Prefectul Capitalei anunță controale în școli și licee înainte de începutul noului an școlar

722

Autoritățile din învățământ și de la conducerea Capitalei au anunțat că speră ca școala să înceapă în data de 5 septembrie în format fizic, normal, fără situații în care să se țină studii online, după cum a declarat prefectul Bucureștiului, Toni Greblă.

Mai mult, acesta a solicitat verificarea tuturor școlilor din Capitală dar și o mai bună colaborare cu autoritățile pentru încheierea lucrărilor de reabilitare în cel mai scurt timp posibil.

Citește si: Fântâna din Parcul Carol va fi reparată și restaurată

Reprezentanții Primăriei Capitalei și cei ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București au organizat miercuri, 17 august, o vizită de lucru la sediul Inspectoratului, prilej cu care prefectul Capitalei, Toni Greblă, secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion, Inspectorul Școlar General, Vlad Drinceanu, și inspectorii școlari ai celor șase sectoare au analizat modul în care va începe noul an școlar dar și modul în care vor fi pregătite unitățile de învățământ care momentan se află în curs de reabilitare.

„Începerea noului an școlar în condiții optime este o prioritate pentru noi”, a transmis prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a precizat că începerea noului an școlar în condiții optime și fără cazuri de învățământ online este prioritatea autorităților la mai bine de doi ani și jumătate de la începutului pandemiei de COVID-19.

„După o perioadă dificilă, în care sistemul de educație a avut de suferit din cauza pandemiei COVID-19, începerea noului an școlar în condiții optime este o prioritate pentru noi. Vrem să ne asigurăm, din timp, că venim în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor elevilor și părinților și că vom putea să contribuim la creșterea nivelului de performanță a sistemului de educație. Ne dorim ca toate școlile din București să înceapă anul școlar pe 5 septembrie în sistem normal, să nu mai avem cazuri de învățământ online și elevii să învețe în condiții foarte bune”, a declarat prefectul.

Mai mult, Prefectul Capitalei a discutat și cu inspectorii școlari și a solicitat un grad ridicat de implicare, precum și verificarea tuturor școlilor din București în perioada următoare, pentru a se asigura că lucrările de reabilitare sunt finalizate într-o manieră de timp utilă, dar și pentru a se asigura că școlile respective obțin avizele necesare pentru desfășurarea activităților școlare.