Prefectul Capitalei a verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare de la Pasajul Unirii

1168

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, împreună cu Andrei Trocan, City Manager al Primăriei Sector 4, au verificat, vineri, la amiază, stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare la Pasajul Unirii, care au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie.

Greblă a primit asigurări din partea echipei de experţi de pe şantier că lucrările vor fi finalizate până la începerea noului an şcolar, astfel încât circulaţia să nu fie îngreunată şi să se desfăşoare în condiţii de siguranţă în perimetrul pasajului începând cu seara zilei de 4 septembrie, a informat Instituția Prefectului Municipiului București, într-o postare pe pagina oficială de facebook. Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie, “fiind în stadiu avansat de realizare”.

Citește și: Restricții de circulație în Sectorul 4! Grinzi metalice de peste 200 de tone ajung pe șantierul Pasajului ”Europa Unită”

Prefectul a discutat cu proiectantul, constructorii şi reprezentanţii autorităţilor cu atribuţii în avizarea lucrărilor pentru redeschiderea traficului rutier. “Aceştia vor urmări modul de execuţie şi finalizare a lucrărilor, în conformitate cu aspectele prevăzute în proiect, astfel încât eventualele observaţii să fie implementate rapid, iar avizele şi autorizaţiile să fie eliberate în cel mai scurt timp posibil”, se mai precizează. Prefectul a fost însoţit de Andrei Trocan, City Manager al Primăriei Sectorului 4, iar la această analiză au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Brigăzii Rutiere, companiei Apa Nova şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, instituţii cu atribuţii în recepţionarea lucrărilor.

“Prefectul Toni Greblă a menţionat că experienţa dobândită în realizarea acestei lucrări, într-un interval de timp scurt, trebuie să fie folosită de autorităţile locale şi în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor, fluidizarea traficului şi dezvoltarea durabilă a oraşului”.