Polițiștii protestează în fața Guvernului și a sediilor PSD și PNL

794

Sindicaliștii din poliție și din penitenciare au început protestele în fața Guvernului, apoi se vor deplasa în marș spre sediile partidelor PNL și PSD. Aceștia cer salarii mai mari, dar și acordarea salariilor restante.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL), Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) au început protestele, azi, miercuri 17 august, de la ora 10.00 în fața Guvernului României. De la ora 11:00, sindicaliștii din poliție și din penitenciare s-au deplasat în marș spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliție de guvernare: PNL și PSD. Iar la ora 12:00 au ajuns și la Ministerul Justiției. Protestatarii vor venituri mai mari şi condiţii mai bune de muncă.
„Salariul unui poliţist, cât cel al unui muncitor necalificat din construcţii”

Protestatarii acuză clasa politică că, deși există bani pentru acordarea cel puțin a unei tranșe salariale din cele două restante, „orgoliul și fuga acerbă după populism deșănțat” îi determină pe factorii de decizie din cele două partide politice să acorde polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare doar „un praf în ochi”, în timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maximă.

Citește și: Pasajul Olteniței-Popești Leordeni – lucrările sunt în grafic!

„Lipsa de interes a liderilor PSD și PNL pentru eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat reprezintă, în primul rând, o sfidare la adresa cadrelor militare active și în rezervă și, în al doilea rând, o totală neînțelegere de către politicieni a contextului militar de la granița României. Suma de bani acordată polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare de către Guvernul României nu acoperă creșterea prețurilor la principalele alimente, inflația și facturile la energie electrică și la gaze naturale. Salariul unui polițist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din construcții, situație care va conduce la deprofesionalizarea poliției, penitenciarelor și a celorlalte structuri de forță ale statului, iar decontarea acestor măsuri dezonorante ale PNL și PSD vor fi suportate tot de cetățeanul victimă a infractorilor”, susţin sindicaliștii.