Pasajul Olteniței-Popești Leordeni – lucrările sunt în grafic!

947

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a oferit detalii despre stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni.  El a anunțat și când ar urma să fie dat în trafic pasajul.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a declarat luni seară, într-o emisiune difuzată pe Gândul.ro, că lucrarea de la acest pasaj este una foarte complexă, deoarece există și un drum agabaritic care creează o legătură între actuala centură și DN4. Potrivit explicațiilor oferite de Irinel Scrioșteanu, celelalte pasaje care se află în construcție au intersecții cu drumuri județene. Însă, Pasajul Olteniței-Popești Leordeni are intersecție cu un drum județean – DN4. Astfel, aici s-a optat pentru un sens giratoriu suspendat oval, care este mult mai mare față de celelalte sensuri giratorii de la alte pasaje.

Citește și: Nicușor Dan spune că prețul gigacaloriei nu va fi modificat la iarnă

Pasajul este în grafic, iar lucrările evoluează bine. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor urmează să aibă, săptămâna viitoare, o ședință cu în șantier cu toți responsabilii de la Berceni și de la Olteniței. Irinel Scrioșteanu vrea să aibă un grafic retroactiv cu data limită la care vor fi puse în trafic, dar și cu toate elementele ce trebuie rezolvate până la momentul acela “în așa fel încât să avem toate responsabilitățile definite ca să putem da în trafic pasajul până în luna decembrie. Lucrarea a fost și foarte complexă pentru că la fel – parțial – ca la Pasajul Berceni avem și un drum agabaritic care face o legătură între centura actuală și DN4. Pentru că păstrăm DN4 ca singura variantă de trafic agabaritic între Portul Oltenița și București. Ideea este că trebuie să avem un punct strategic de intrare-ieșire agabaritică din interiorul inelului de centură”.

Rezumatul lucrărilor la pasaj arată în felul următor:

  • Au fost finalizate toate plăcile de suprabetonare pe grinzile de beton aferente tuturor rampelor de acces ale pasajului și continuă montarea liselor și turnarea grinzilor de parapet.
  • S-a finalizat montarea tablierului metalic și continuă cu îmbinările cu șuruburi și prin sudură.
  • A început montarea predalelor pe tablierul metalic în zona rampelor de urcare/coborâre dinspre și spre #Berceni, precum și pe inelul central.
  • Continuă montarea lisei, turnarea grinzilor de parapet și a grinzilor de rezemare pentru plăcile de racordare la rampele de urcare/coborâre dinspre și spre Glina, urcare/coborâre dinspre și spre Berceni.
  • S-a decopertat sistemul rutier, s-a executat excavația, s-a turnat grinda de reazem pentru elementele prefabricate și continuă executarea drenului în zona rampei de acces Oltenița.
  • Continuă lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului spre #Berceni, unde s-a executat încă 1 km de lărgire până la stratul de bază, s-au montat bordurile și s-a betonat trotuarul.
  • S-a finalizat construirea bazinului de retenție a apei pluviale din zona pasajului, care are o capacitate de acumulare a apei de 1000 mc și se lucrează la gura de vărsare în pârâul Câlnău.
  • S-a finalizat relocarea rețelelor electrice în totalitate.
  • Continuă devierea utilităților și a lucrărilor de întregire a rețelei de canalizare pe zonele afectate de utilități.