Parcarea de la stația de metrou Tudor Arghezi este pregătită să primească primele autoturisme

1356

Primăria Sectorului 4 a construit pe Şoseaua Berceni, în imediata apropiere a staţiei de metrou ”Tudor Arghezi’, o parcare cu o capacitate de circa 350 de locuri, pentru autoturisme, motociclete, dar şi speciale pentru persoane cu dizabilităţi.

Aceasta va fi funcțională din data de 15 noiembrie, atunci când va fi dată în folosință și stația de metrou, singura astfel de facilitate construită de o autoritate locală în România.

Citește și: Se refac marcajele rutiere din zona adiacentă pasajului „Europa Unită”

Staţia de metrou construită de comunitatea Sectorului 4 va deveni un punct multimodal de transport, fiind conectată direct, printr-un tunel pietonal subteran, cu parcarea etajată din apropiere, unde oamenii care vin din afara oraşului îşi pot lăsa maşinile în siguranţă, pentru a-şi continua călătoria către centrul Capitalei folosind metroul.

Lucrările de amenajare a zonei din jurul parcării au fost efectuate de echipe ale societății Totul Verde, și ele au constat în aducerea solului la același nivel prin greblare și însămânțare gazon. În prealabil, s-au plantat copaci și s-au amenajat spații verzi pe suprafețele de teren viran existente în fază incipientă .

Tot în pregătirea zonei, seara, s-au făcut și teste ale sistemului de iluminat arhitectual cu led, care îmbracă clădirea într-o multitudine de culori, dezvăluind jocuri de lumini incredibil de frumoase .