Doi tineri, agresați și jefuiți în Parcul Tineretului din București

2059

Trei tineri, care au tâlhărit o fată şi un băiat de 17 ani în Parcul Tineretului din Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Hoții au luat bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei.

Le-au sustras două telefoane mobile şi un ceas, prejudiciul fiind estimat la 10.000 de lei. Imediat după ce iau prins pe suspecţi, poliţiştii au reuşit să recupereze telefoanele.

Citește și: Parcarea de la stația de metrou Tudor Arghezi este pregătită să primească primele autoturisme

„La data de 8 noiembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 14 Poliţie – Biroul de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie calificată, prejudiciul fiind de aproximativ 10.000 de lei”, a anunţat, vineri dimineaţă, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în 2 noiembrie 2023, în jurul orei 20.10, Secţia 14 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către două persoane, cu privire la faptul că trei tineri le-ar fi agresat fizic şi le-ar fi ameninţat cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în parcul Tineretului din Sectorul 4, iar ulterior le-ar fi deposedat de două telefoane mobile, un ceas şi o sumă de bani.

„Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia 14 Poliţie, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani. Astfel, în urma percheziţiilor domiciliare au fost depistaţi cei în cauză şi conduşi la sediul subunităţii, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt”, a transmis sursa citată.

Poliţiştii au reuşit să recupereze cele două telefoane mobile sustrase de bănuiţi, pe care aceştia reușiseră să le vândă imediat după săvârşirea faptei.

„Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior, magistraţii au dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, a mai anunţat Poliţia Capitalei.