Păltiniș Arena se promovează la București amenajând o pârtie de schi în Parcul Tineretului

1212

Păltiniș Arena creează o pârtie artificială pentru copii, în Parcul Tineretului din Bucureşti, acolo unde, din 18 noiembrie, cei mici vor avea gratuit echipamente de schi şi snowboard şi instructori specializaţi, în cadrul evenimentului “Ski in the City”.

Cu zăpada obţinută prin utilizarea patinoarului Allianz-Ţiriac Arena Ice Rink, în Parcul Tineretului, în apropierea intrării principale, va fi amenajată o pârtie de schi cu înclinaţie mică, dedicată copiilor între 4 şi 10 ani ce vor să ia primul lor contact cu alunecarea pe zăpadă.

Citește și: Primăria Sectorului 4 a început testele de rezistență la Pasajul Europa Unită

Complexul de ski și snowboard Păltiniș Arena – fosta Arena Platoș – aduce la Bucureşti inclusiv echipamente de schi şi snowboard pentru cei mici, care vor fi puse la dispoziţie în mod gratuit, cu scopul a atrage iarna aceasta cât mai mulți turiști în județul Sibiu. Iar cei mici vor fi ghidaţi în primii lor paşi pe zăpadă de instructorii şcolilor de schi şi snowboard din cadrul complexului. Cursurile de iniţiere vor avea o durată de 30 de minute, iar copiii vor fi deserviţi în ordinea prezenţei la faţa locului.

<<‘Ski in the City’ este un eveniment la care ne gândim de mult timp, care implică un efort logistic impresionant. Suntem convinşi că sunt mulţi copii care şi-ar dori să încerce să schieze sau să se urce pe placă şi încă n-au avut ocazia, locuind într-o zonă de şes, aşa că aducem muntele şi zăpada la ei ‘în sufragerie’. Aşteptăm cu drag toţi copiii şi tinerii care vor să încerce senzaţia alunecării pe zăpadă în condiţii de maximă siguranţă. şi, cine ştie, poate mulţi se vor molipsi de acest minunat microb>>, informează într-un comunicat de presă Dan Gherman, administratorul complexului Păltiniş Arena.

În acelaşi timp, Ski in the City este şi un eveniment dedicat tinerilor practicanţi de sporturi de acţiune, printr-un concurs de sărituri cu aterizare pe o imensă pernă gonflabilă şi de alunecare pe ţeavă cu schiuri şi snowboard.

Concurenții vor fi împărțiți pe mai multe categorii, snowboard masculin/ snowboard feminin/ ski masculin/ ski feminin iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Juriul acestei competiții va fi format din snowboarderi și schiori de elită din România. Câștigătorii celor două concursuri vor fi premiați cu produse de specialitate oferite de magazinul H2O.

Programul complet al evenimentului:

09:00-16:00 Cursuri inițiere schi și snowboard, copii 4-10 ani

09:00 Înscrieri concursuri

10:00-12:00 Antrenamente de concurs

12:00 Calificări BagJump

13:00 Calificări Țeavă

14:00 Finale BagJump

15:00 Finale Țeavă

16:00 Premiere

Organizatorii evenimentului sunt Direcţia de Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Club Sportiv Arena Lifestyle.