Primăria Sectorului 4 a început testele de rezistență la Pasajul Europa Unită

1202

Primăria Sectorului 4 a început vineri testele de rezistență pentru Pasajul de la Metalurgiei, podul care se construiește pe strada Turnu Măgurele la intersecția cu bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei, a anunțat primarul Daniel Băluță.

Pasajul „Europa Unită”, cunoscut și ca Pasajul Metalurgiei, ar putea să fie deschis până la sfârșitul lunii dacă testele de rezistență statice și cele dinamice se vor dovedi conforme.

Citește și: Nicușor Dan: ”Din punct de vedere al imaginii, Sectorul 4 arată bine, dar funcţional s-au creat foarte multe disfuncţionalităţi”

Testele se fac cu opt camioane încărcate cu o greutate de câte 40 de tone fiecare. „Vom avea, la propriu, un weekend cu greutate la pasajul “Europa Unită” ! Opt camioane încărcate, însumând peste 320 de tone, au ajuns deja în șantier și urmează ca atât astăzi, cât și mâine, să fie folosite pentru a testa rezistența construcției și comportamentul acesteia în diferite scenarii de utilizare”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Pasajul cu o lungime de 653 de metri care se ridică la intersecția bulevardului Alexandru Obregia cu șoseaua Turnu Măgurele și bulevardul Metalurgiei va fi numit „Europa Unită” și, pe lângă funcția de fluidizare a circulației ar urma să devină și un reper arhitectural, a transmis Primăria de sector: „Europa Unită, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene. Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului. Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban, și datorită sistemului de iluminat de tip Vortex, montat pe pasaj”.

Primăria Sectorului 4 urmează să construiască, ulterior, un alt pasaj pe strada Turnu Măgurele, în zona Iriceanu – Apărătorii Patriei (peste șoseaua Berceni).