Odată cu alegerea ca președinte de filială a lui Pavel Popescu, filiera interlopă a PNL câștigă teren în Sectorul 4

2010

Premierul Florin Cîțu laudă public succesul în alegerile interne ale protejatului său în Sectorul 4, Pavel Popescu, însă victoria acestuia din urmă ascunde un adevăr care i-ar putea dăuna șefului Guvernului în goana după funcția de președinte a Partidului Național Liberal. Asta pentru că, la pachet cu Popescu, în conducerea PNL Sector 4 s-a strecurat și Silviu Mototolea, nimeni altul decât vărul liderilor din clanul Pian-Duduianu, care a candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte al filialei liberale din Berceni.

În mod evident, premierul va nega orice legătură între el sau echipa sa cu periculoșii interlopi din familia Duduianu, însă până atunci, vă prezentăm mai jos „CV-ul” susținătorului său. Din „vasta experință” a acestuia pare că s-a inspirat și Pavel Popescu atunci când a ales firma de pază ce a asigurat securitatea la alegerile filialei, în cadrul cărora actualul lider al PNL, Ludovic Orban a ajuns să fie îmbrâncit de indivizi bronzați, musculoși și cu cefele late.

Silviu Mototolea, apropiat al temutului clan Pian-Duduianu, este nepotul primarului din Valea Dragului (Giurgiu), Marin Mototolea, reținut, nu demult, de procurorii DNA într-un dosar cunoscut ca „Mită la Permise Giurgiu”.

Potrivit presei, Silviu Mototolea a intrat în familia temuților Duduieni de ani buni, de când verișoara lui primară s-a căsătorit cu Florin Duduianu, zis Emi, fiul cel mare al celebrului Nicolae Duduianu, zis Pian. Între timp, Silviu Mototolea a intrat în politică, susținut de unchiul Marin Mototolea, care a scăpat de un mandat de arest preventiv exclusiv din motive medicale, iar la începutul anului 2020 era numit membru în consiliul de administrație al fabricii de timbre Romfilatelia.

Citește și: Lovitura zilei pentru Ludovic Orban! Încă un lider din PNL îl trădează și îi întoarce spatele

De numele aceluiași Silviu Mototolea este legat și un scandal privind asigurarea hranei pentru asistații de la DGASPC Giurgiu, în luna februarie a anului trecut, organele de control constatând grave deficiențe în activitatea firmei ce asigura cateringul pentru DGASPC Giurgiu și impunând închiderea activității acesteia.

Firma respectivă îi aparține aceluiași Silviu Mototolea, favorizat de baronul de Giurgiu Niculae Bădălău și finul său, Marian Mina, la acea vreme, președinte al Consiliului Județean Giurgiu, în subordinea căruia funcționează DGASPC.

„Convins fiind că fiecare problemă își găsește rezolvare prin muncă și determinare”(!) Silviu Mototolea a candidat la funcția de prim-vicepreședinte PNL Sector 4, susținut de Pavel Popescu și de Florin Cîțu.

La câteva zile de la alegeri, unul dintre verii lui Mototolea, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a fost reținut într-un dosar de şantaj şi furt. Concret, Elvis Pian, ruda prin alianță a lui Mototolea, ar fi fost implicat în furtul unui autoturism, iar apoi l-ar fi contactat pe proprietar şi i-a promis că, în schimbul unor sume de bani, îi va convinge pe hoţi să îi înapoieze maşina.

Așadar, se pare că la conducerea PNL Sector 4 există oameni cu funcții de decizie din cele mai temute clanuri interlope din București.