Lovitura zilei pentru Ludovic Orban! Încă un lider din PNL îl trădează și îi întoarce spatele

1710

Se ascut cuțitele în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal. Rând pe rând, filialele PNL își aleg noile conduceri, iar la pachet, se schimbă și opțiunile pentru candidaturile de la nivel national.

Cea mai mare lovitură pe care o primește în acest fel Ludovic Orban vine de la Sectorul 4, acolo unde pentru a-și asigura un nou mandat de președinte, Pavel Popescu a întors armele împotriva lui Orban, căruia îi era loial până mai lunile trecute. Ca să-și arate credința, și cu gândul la beneficiile pe care le-ar putea obține, îi îndepărtează din toate pozițiile pe oamenii care l-ar putea susține pe Orban la congres, fluturându-le liberalilor din Sectorul 4 spectrul tăierii unor avantaje dacă nu-l vor susține pe Cîțu. Conform unor surse  apropiate liberalilor, se pare că promisiunile de funcții bine remunerate în locuri călduțe la stat i-au convins pe Pavel Popescu și pe acoliții lui să rupă toate punțile care îi legau de Orban.

Totodată, aceasta pare să fie și cauza pentru care Pavel Popescu a luat decizia de a-l exclude din partid pe consilierul local Robert Cristian Florea, ales viceprimar al Sectorului 4 în ciuda opoziției sale. La fel, pare tot mai clar că Horia Grigorescu, care și-a exprimat susținerera pentru Orban, a fost executat de la Poșta Română din această cauză și înlocuit cu un alt liberal, loial însă lui Popescu și lui Cîțu. Sursele noastre spun că acesta are misiunea de a-i identifica pe toți oamenii lui Orban și de a-i da afară.  Altfel nu se explică spaima Biancăi Medruț, care nu s-a mai putut abține și a făcut publice abuzurile și presiunile de racolare în tabăra Cîțu, exercitate de Pavel Popescu asupra membrilor filialei Sector 4 a PNL.

Citește și: https://sectorul4news.ro/sectorul-4-are-cea-mai-mare-rata-de-promovabilitate-din-tara-la-examenul-de-bacalaureat/

De altfel, Pavel Popescu, împreună cu Florin Cîțu, își fac de pe acum planurile pentru 2024, când probabil se și văd bântuind pe holurile Cotroceniului, ca urmași ai președintelui Klaus Ionahhnis. Până atunci, însă, trebuie să câștige alegerile în partid, iar îndărătnicia lui Orban de a nu renunța la șefia partidului pare să îi sperie destul de mult, din moment ce recurg la trădări și șantaje grotești în speranța că îl vor înlătura pe actualul președinte, căruia trebuie să i se recunoască meritele pe care le are. Orban este un politician de clasă veche și un liberal convins, care știe să cedeze atunci când interesul partidului o cere, a condus România într-un un mod mai mult decât onorabil într-o perioadă deosebit de grea din punct de vedere sanitar și economic, asigurându-i un echilibru, în timp ce toți ceilalți, inclusiv partenerii PNL de guvernare, stăteau pe margine și au așteptat fie să dea greș, fie să se bucure de pe urma rezultatelor. Sub conducerea lui, PNL a devenit principalul partid de guvernare, reușind să-i sufle PSD-ului de sub nas importante centre de influență. Însă, luptele interne de hărțuire, trădările foștilor parteneri, cum este și Pavel Popescu, formarea taberelor Orban și Cîțu, erodarea încrederii unora în ceilalți, incapacitatea de a purta o confruntare politică elegantă sunt tot atâtea motive ca, după congresul din toamnă, partidul să se scindeze.