Se repară primii 4500 mp de alee din jurul lacului din Parcul Tineretului, “pe partea cu cârciuma”

1060

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, acum câteva zile, lucrări pentru refacerea aleii care înconjoară lacul din Parcul Tineretului, cu o lungime de aproximativ 3 kilometri.

“În prezent se lucrează la primul tronson, cuprins între Intrarea Piscului (Cafeneaua Actorilor) şi Podul Mare, unde au fost decopertaţi 4.500 mp de asfalt. De asemenea, se intervine pentru dezafectarea pavajului de la Cafeneaua Actorilor, care urmează a fi refăcut”, a scris edilul general pe Facebook. El a mai anunțat că în această săptămână “va începe asfaltarea primului tronson, urmând ca întregul proiect să fie finalizat până la sfârşitul anului”.

Citește și: O vulpe a intrat într-o cafenea de la un mall din sudul Capitalei

Compania Parcuri şi Grădini a precizat, la rândul său, că în Parcul Tineretului vor fi refăcuţi 7.500 de metri pătraţi de alei, până la sfârşitul anului.

“În Parcul Tineretului se repară aleea din jurul lacului. Ce n-au făcut alţii în ultimii 20 de ani a demarat Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sub coordonarea lui Horia Tomescu – viceprimarul capitalei. Sărbătorile de iarnă ne vor găsi în Tineretului cu circa 7.500 metri pătraţi de alei refăcute. În curând vor începe şi lucrările la podul de peste lac”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a companiei. Ulterior, s-a revenit cu o nouă precizare: “Lucrările în Parcul Tineretului sunt in grafic. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București și Trustul de Clădiri Metropolitane cooperează sub coordonarea lui Horia Tomesci si asta se vede in teren. Se repară primii 4500 mp de alee din jurul lacului, pe partea cu cârciuma (nu-i dau numele, dar sunt cei ce si-au bătut joc de lac ca să se știe). Într-o lună vom avea astfalt nou pe această porțiune”.

Alte parcuri în care s-a anunțat că se va interveni în perioada următoare ar fi Parcul Regele Mihai I şi spaţiul verde din faţa Teatrului Naţional Bucureşti

În luna iunie, Nicuşor Dan anunţa că, în acest an, în parcurile administrate de Primăria Capitalei vor fi reparate aleile, menţionând în acest sens parcurile Herăstrău, Tineretului şi Carol.