Nicușor Dan, la un pas de o nouă ”realizare”: Bucureștiul riscă să rămână fără bani dacă bugetul nu este aprobat

968

Bugetul pentru Primăria București încă nu a fost aprobat, iar primarul Nicușor Dan avertizează că instituția riscă să rămână fără bani de salarii.

Invitat la Euronews România, la emisiunea ”Vocile care contează”, edilul susține că bugetul are totuși șanse să treacă, după proiectul pus în dezbatere publică. Există însă o dată-limită.

Citește și: Vești bune pentru amatorii de biciclete din București: I’Velo a deschis centre de închiriat!

Cunoscut ca un tip anti-social, Nicușor Dan riscă s-o dea în bară la final de mandat! El a văzut mereu în oamenii din Consiliul General doar reprezentanți ai partidelor, și nu colegi, sădind ură pentru unii și dragoste pentru alții, nereușind să se apropie de toți. Nici măcar de cei de la PNL, care i-au susținut, până acum, toate proiectele. Deea ce denotă un management execrabil! Acesta este și motivul pentru care bugetul pe 2024 este în mare pericol să nu fie votat.

Nicușor Dan a început, deja, să dea înapoi, și aproape să ceară îndurare: “Chiar dacă nu în forma pe care eu am propus-o, evident, suntem oameni maturi cu toții, nu putem să ne certăm astfel încât să nu existe salarii pentru STB, să nu existe salarii pentru funcționarii din Primărie, pentru subvenția la termie și să blocăm orașul. Într-o formă pe care o vom negocia, o să treacă. Dacă nu vom avea un buget până în 7-8 martie, vom fi în mare dificultate. Legea spune așa: trebuie să îți aprobi bugetul în 45 de zile după bugetul național. Acea tranșă va veni pe 7-8 martie. Dacă nu avem acel buget, nu o să primim 400-500 de milioane, o să mai găsim în cont vreo 150 de milioane și acești bani nu o să ajungă pentru salariile din Primăriile și din cele subordonate, pentru salariile STB, pentru subvenția la termie. Deci o să fim în mare dificultate. Dar nu se va întâmpla asta pentru că suntem cu toții oameni rezonabili”.
Bugetul pe care mizează Primăria București în 2024
Primarul general spune că, în acest an, veniturile municipalității sunt de circa 6,5 miliarde lei, dacă nu punem la socoteală sumele primite de la bugetul de stat pentru salariile medicilor, personalul neclerical și toate fondurile europene care vor veni.
Primăria Capitalei, cu tot cu subordonate, estimează că va avea, în total, un buget de 10,6 miliarde lei în 2024. Dar, cu tot cu fondurile europene de un miliard de lei, strict bugetul local este de 7,8 miliarde.
Din acești bani, subvenția la termoficare este de 1,8 miliarde lei, iar subvenția pentru transportul public este de 1,1 miliarde de lei. Iar cheltuielile cu personalul sunt de 164 milioane de lei.
“Am pornit cu o întârziere în primărie, am avut un faliment, un an de zile am plătit datorii, nu am prea avut studii”, continuă să se plângă Nicușor Dan.

De altfel, consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) nu vor vota propunerea de buget pentru Capitală făcută de Nicuşor Dan, pe care PNL București îl acuză de „lipsă de viziune şi de capacitate administrativă. „De aproape patru ani de zile, Nicuşor Dan ne dezamăgeşte constant, servindu-ne doar scuze, vorbe şi scandal”, a explicat liderul PNL București, Sebastian Burduja. El a afirmat că proiectul de buget propus de Nicuşor Dan este „o glumă proastă”.