Nicușor Dan, după ce a pus în pericol viața propiului copil: “Am deranjat anumite grupuri de interese”

960

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat după ce în presă a apărut o filmare în care el trece strada printr-un loc nepermis, cu fetița în brațe, pe Șoseaua Olteniței, vizavi de Orășelul Copiilor. El atribuie filmarea sindicatului polițiștilor, dând impresia că suferă și de mania persecuției, susținând că a “deranjat anumite grupuri de interese”.

Și Sindicatul Europol a publicat marți seară înregistrarea video care îl arată pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, trecând strada prin loc nepermis, cu fetița în brațe. Potrivit imaginilor publicate pe Facebook, primarul vorbeşte la telefon şi îşi ţine fetiţa de mână. Apoi se oprește la marginea trotuarului, își ia fetița în brațe și traversează strada printre mașini. El este arătat și cum aleargă cu fata în brațe, posibil în momentul în care traversează cu ea înapoi. Cazul a fost prezentat și de sectorul4news.ro.

După toate acestea, Nicușor Dan își recunoaște vina, dar nu își cere scuze pentru greșeala comisă, ci caută alte vinovății. Iată ce a postat primarul, azi, pe facebook, după ce doar o parte a presei a relatat despre nefăcuta sa: “Zilele trecute am făcut o greșeală, traversând strada printr-un loc nepermis, cu fetița în brațe. Chiar dacă m-am asigurat, gestul nu e scuzabil. Totuși, faptul că există oameni care mă filmează în viață privată și că un sindicat al polițiștilor n-are altă treabă decât să promoveze filmarea cu mine înseamnă că am deranjat anumite grupuri de interese”.

O astfel de abordare nu a fost trecută cu vederea de internauțI, care l-au luat la rost pe edil. Iată cum a comentat Julius Constantinescu (Bravul Soldat Julică):

“1. Viață privată ai acasă, bosulică, pe domeniul public oricine are dreptul să te filmeze. Dacă erai primarul Parisului, te tocau ăia la toate televiziunile până îți cereai scuze în genunchi de la parizieni și ziceai că nu mai faci. Sigur, dacă erai primarul Moscovei sau al Beijingului era un pic mai ușor – acolo se respectă cu adevărat viața privată a oficialităților.

  1. “Am greșit, dar…” nu sunt scuze. De unde ți-ai luat profesioniștii în comunicare, de la firma de recrutare de unde îi ia și Ciucu?
  2. Că habar n-ai ce treabă are primarul înțeleg, dar ce treabă au polițiștii e destul de intuitiv – traversarea străzii prin loc nepermis, să știi, chiar e treaba lor.
  3. Înțeleg că deranjezi grupurile de interese, agenturili, mafia bordurilor și Yakuza. Dar dacă nu faci faci față stresului trebuia să începi cu o primărie mai mică, nu să te arunci direct la București.

PS: Dacă eram eu mama fetiței, acum nu puteai tasta singur prostia asta”.

Citește și: Proiect la Capitală: Taxă de poluare de peste 1.000 de euro/an pentru mașinile vechi.

Iată și alte căteva mesaje, de pe facebook, la adresa lui Nicușor Dan:

Marian Rădună – Dacă rămânea mesajul doar cu scuzele, mă gândeam că ai înțeles unde ai greșit și că nu ai fost un “exemplu pozitiv” pentru cea mică. Dar n-ai înțeles …

Anisoara Militaru – Domnule primar ,înseamnă că degeaba i-am învățat pe elevii mei la școală pe unde este corect să traverseze, dv ca părinte îmi demolați toată munca. Și ca domnia voastră mulți părinți! Ruşinicăăă!

Mounaged Haissam – Cu siguranță ați deranjat, pe mulți cetățeni inclusiv pe mine pentru că nici pana acum n ati reușit să terminați podul Colentinei, pentru că încă nu s a turnat ultimul stratul de asfalt deși lucrările s au terminat pe Fundeni și trebuie să fac 25 de minute pe un traseu care poate fi făcut în maxim 5 minute când duc copiii mei la școală..

Francisca Nicoleta Doroșenco – Ați pus în pericol viața fiicei dvs, ei trebuie să vă cereți scuze nu noua.

Gicu Patraş – Tocmai pentru că știți că sunteți urmărit și că există oameni care sunt cu ochii pe Dvs., ar trebui sa vă comportați decent și să fiți exemplu’ pentru ceilalți. Nu să vă plângeți și să încercați să ieșiți basma curata. 😉

Cristian Burtea – Art. 72 OUG 195/2002… Cititi-l. Si poate va invatati copiii sa NU faca la fel ca Dvs.

Alunita Voiculescu – Cu tot respectul si simpatia pe care le am pentru dv., cred ca era suficient si util sa va cereti, pur si simplu, scuze. Vreti, nu vreti, sunteti o persoana cu mare vizibilitate publica, deci un model, iar postura aceasta vine si cu niste obligatii dupa ea. Trebuie sa dati doar exemplu pozitiv si sa stiti sa va recunoasteti greselile. De altfel, este o mare problema romaneasca faptul ca nu stim sa ne acceptam, recunoastem si reparam greselile. Pentru ca am fost mereu pedepsiti pentru ele, acum sarim in sus cand ni se atrage atentia ca am gresit, ba chiar devenim si agresivi in situatia asta. Nu ajuta pe nimeni aceasta atitudine. Greselile sunt un pas catre mai bine, un motiv de schimbare si progres.

Mădălina Piţ – Hop-țop, justificarea e ca ați deranjat pe cineva! Sunteți persoană publică, trebuie să vă așteptați să fiți “vânat”. Paranoia e în floare!