Inconștiență! Primarul Nicușor Dan a traversat șoseaua Olteniței, prin loc nepermis, cu copilul în brațe, vorbind și la telefon / VIDEO

1121

Se pare că  în timpul liber, primarul Nicușor Dan se poartă ca un cetățean iresponsabil. Își neglijează propria viață și a familiei lui, în timp ce bucureștenii așteaptă ca el să aibă grijă de ditamai Capitala!

Nu doar că și-a pus viața în pericol, dar a pus-o și pe cea a copilului său: a traversat strada printr-un loc nepermis, într-o zonă cu grad ridicat de risc de accidente. În fugă, cu fetița în brațe. La nici 200 de metri se afla o trecere de pietoni, relatează mediaflux.ro.

Nu părea să fie vreo urgență. Sâmbătă, aflat în Orășelul Copiilor (zona Brâncoveanu), primarul a dat o fugă peste drum, la un bancomat, traversând anapoda peste Șoseaua Olteniței. A ieșit din parc prin gard. A revenit apoi în parc.

Citește și: Bulevardul Gheorghe Șincai a intrat în reabilitare!

Șoseaua Olteniței este lată, cu câte două benzi pe sens și cu linie de tramvai pe mijloc, un drum pe care în general se circulă cu mare viteză. Trecerea de pietoni pe care trebuia să traverseze Nicușor Dan era localizată la aproximativ 200 de metri distanță. În loc să aleagă calea legală, edilul a preferat să-și ia pe sus fiica și să facă piruete pe mijlocul străzii. Colac peste pupăză, tocmai atunci i-a sunat și mobilul și s-a angajat într-o convorbire telefonică.

Ținându-și fetița de mână, a mers până la marginea trotuarului, pe bordură, căutând cu privirea bancomatul. Și, când l-a reperat … a traversat. Așa că primarul și-a luat fetița de 6 ani în brațe, aruncând-o după gât ca pe un sac, și-a sărit în stradă, vorbind încă la telefon și făcând eschive printre biciclete, mașini și autobuze. Și pentru că pe sensul celălalt veneau în viteză mașini, primarul a rupt-o la fugă.

Când a revenit de la bancomat, primarul a ales să se întoarcă în parc în același mod. Cu fetița în brațe, a sărit în stradă, chiar în fața unei mașini care a frânat de l-a determinat pe Nicușor Dan să facă o semi-piruetă pentru a se întoarce la loc sigur.

Traversarea prin loc nepermis este una dintre primele trei cauze ale accidentelor mortale din România. Potrivit unei statistici realizate la nivelul anului 2019, jumatate dintre accidentele rutiere grave petrecute in Capitala au fost produse din cauza pietonilor, care nu au fi respectat regulile. De altfel, conform legislației aflate în vigoare, traversarea prin alt loc decât trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător prin semafoare sau indicatoare rutiere, le poate aduce pietonilor o amendă cuprinsă între 416 și 624 de lei.