Nicușor Dan: ”Dacă mergeţi în parcuri, pe zona de curăţenie, întreţinere spaţii verzi, suntem bine”

929

Primarul General al Capitalei a transmis sâmbătă că, în privința parcurilor, lucrurile ”vor arăta mai bine”. Nicușor Dan a declarat despre situaţia aleilor din Parcul Herăstrău că a fost desfăşurată procedura de achiziţie, proiectare şi execuţie consolidare maluri şi că tocmai a fost depusă o ofertă.

”Avem o singură ofertă. Din fericire, suntem în procedură de analiză şi în câteva săptămâni o să semnăm contractul şi o să începem”, a spus edilul.

Citește și: Primarii de sector, supărați pe Nicușor Dan: Nu comunică, blochează modernizarea orașului și proiectele de mediu

El s-a referit şi la începerea lucrărilor în parcurile din sectorul 4. ”La Parcul Carol este, din câte ştiu eu, un proiect şi poate să fie realizat. Bineînţeles că trebuie să-l facem, să facem asta peste tot. După cum ştiţi, am fost în Tineretului şi acolo am făcut aleea din jurul lacului, 3km, şi până la sfârşitul anului o să facem toate aleile. La Parcul Tineretului închidem inclusiv Podul Mare (foto), unde când am fost săptămâna trecută am văzut crescut un copac de vreo 15 ani din pod. Motivul pentru care nu facem acelaşi lucru în parcul Carol este că trebuie să mai întâi să punem acest sistem de irigaţii care traversează mai multe alei. Deci mai întâi punem irigaţie şi după aceea o să facem şi Parcul Carol”, a afirmat primarul Capitalei.

”Pentru că a fost un reproş anul trecut, vara aceasta vor arăta mai bine parcurile pe care Primăria Capitalei le administrează”, a anunţat primarul, precizând că, în primul rând, a fost o deficienţă mare pe care au avut-o şi care pe care nu o mai au din numărul de oameni care se ocupă de întreţinere şi curăţenie.

”Noi am luat decizia obligatorie, în opinia mea, de a închide companiile municipale, pentru că altfel cheltuiam mai mult decât produceam şi eram practic în faliment. Din momentul în care am închis companiile municipale, chiar dacă ele au primit comenzi, oamenii n-au mai fost motivaţi să lucreze şi nu s-au ocupat de ce trebuiau să facă, nici de curăţenie, nici de menţinere spaţii verzi şi în plus erau mai puţin decât trebuiau numeric şi am început acum un an jumatate procesul de achiziţie publică pentru firme private care să întreţină parcurile şi asta din păcate a durat mai bine de 1 an. Acum însă avem contracte atribuite pe toate spaţiile verzi şi avem numărul necesar de oameni şi asta se vede, dacă mergeţi în parcuri, pe zona de curăţenie, întreţinere spaţii verzi, suntem bine, în plus, aşa cum v-am spus, să facem lucrări de investiţii în parcuri care n-au fost făcute de zeci de ani, cum este podul mare din Cişmigiu sau podul din Parcul Tineretului. (..) Aleile pe care le-am văzut în Parcul Tineretului cred că n-au mai fost reabilitate din 1970”, a mai afirmat Nicuşor Dan.