Nicușor Dan are impresia că s-a suspendat PUZ-ul de la Sectorul 4! Avocatul Radu Dinulescu: ”Trăiește pe altă planetă”

924

În timpul unei conferințe de presă, primarul general al Capitalei a declarat că sunt anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6, iar cele de la sectoarele 2 și 4 vor fi, de luni (1 aprilie 2024), suspendate.

„Aceasta este cea mai mare afacere de corupție a administrației PSD. O afacere de corupție de cîteva miliarde de euro”, a spus Nicușor Dan, referindu-se la PUZ-urile de sector.

Citește și: Nicușor Dan: ”Vom avea servicii private de stingere a incendiilor din Delta Văcărești”

Primarul a mai afirmat că este vorba de ”mafia mobiliară, în complicitate cu politicieni şi de la nivel local şi central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro, pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în oraşul ăsta”.

”Noi am avut şase PUZ-uri de sector, câte unul pentru fiecare sector, în momentul acesta, avem anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi cele de la Sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, amândouă. (…) PUZ-urile de sector este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Adică PUZ-urile de la sectoarele 3, 4, 5, 6 au adus foloase necuvenite de câteva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 şi 2, foloase necuvenite de miliarde de euro, pentru că sunt zonele de nord”, a declarat edilul Capitalei.

Avocat Radu Dinulescu: „PUZ-ul Sectorului 4 nu este suspendat”

Comentând această declarație făcută de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, avocatul Radu Dinulescu a precizat – în exclusivitate pentru Gândul – că edilul Capitalei se află într-o eroare de la bun început, ba chiar îl acuză pe acesta că s-a folosit, în timpul acestei declarații, de o „minciună sfruntată”.

PUZ-ul Sectorului 2 este suspendat de instanța de fond, dar se judecă recursul, iar PUZ-ul Sectorului 4 se judecă pe nulitatea lui în al doilea ciclu procesual, dar nu este suspendat. Nicușor Dan vorbește despre PUZ-ul Sectorului 1, numai că Sectorul 1 NU a avut un PUZ coordonator de sector. Este o minciună sfruntată, Nicușor Dan trăiește pe altă planetă”, a comentat cunoscutul avocat.

Pe înțelesul tuturor: prima instanță a dat câștig de cauză Sectorului 4 la solicitarea Capitalei de anulare a PUZ-ului, astfel că și cealaltă solicitare, cea de suspendare a PUZ-ului nu a mai rămas în picioare, și planurile urbanistice zonale au fost repuse în drepturi. Acum, instanța de la Curtea de Apel a decis rejudecarea cazului de la zero, ceea ce înseamnă că ne aflăm în starea inițială, în care PUZ-ul nu are cum și de ce să fie suspendat!

Primăria Sectorului 4 se abține de la a comenta declarațiile lui Nicușor Dan și a oferit doar o scurtă declarație de presă: ”Sectorul 4 al Municipiului București a respectat întotdeauna și va continua să respecte legislația în vigoare, precum și deciziile judecătoresti care îi sunt opozabile. Prin urmare, având în vedere faptul că subiectul în cauză se află în dezbaterea magistraților, autoritatea locală nu va dezbate public hotărârile instanței, indiferent dacă acestea îi sunt favorabile sau nevaforabile.
Activitatea prioritară a Sectorului 4 al Municipiului București a fost și este orientată către furnizarea serviciilor publice de calitate și, sub nicio formă, nu face obiectul retoricii campaniei electorale în care anumite persoane s-au lansat deja”.