Nicușor Dan a semnat pentru eliminarea cablurilor și echipamentelor de pe stâlpii din București

4831

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a anunțat că echipamentele și cablurile de comunicații din sectoarele 1,2, 3, 4 și 5, care nu vor putea fi identificate și care stau pe stâlpii din Capitală vor fi eliminate.

„Continuăm să eliberăm stâlpii, străzile și bulevardele de cabluri, fire și echipamente pentru comunicații electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureștiului. Conform ultimei dispoziții pe care am semnat-o este vorba despre echipamentele și cablurile montate pe stâlpi de pe artere din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5”, a scris edilul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Nicușor Dan, despre termoficarea din iarna viitoare: „O să fie mai bine”

Potrivit acestuia, printre străzile și bulevardele pe care se va acționa se numără bd. Alexandru Ioan Cuza, str. Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei str. Frumoasă (din sectorul 1), bd. Ghica Tei, str. Ion Luca Caragiale, str. Vasile Lascăr sau str. Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din sectorul 3, str. Mitropolit Filaret și șos. Berceni – sectorul 4 și strada Fabrica de Chibrituri din sectorul 5.

Cablurile și echipamentele vor fi dezafectate de către administratorii sau proprietarii stâlpilor, sub coordonarea Direcției Generale Servicii Publice – Direcția Servicii Integrate și cu sprijinul Direcției de Control din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București.

„Reamintesc faptul că Primăria Municipiului București derulează proiectul Netcity – un program prin care se realizează canalizaţii subterane de comunicaţii electronice, prin intermediul căreia operatorii pot furniza servicii către clienţi”, a mai scris edilul Capitalei.

Lucrările au început în anul 2009 și până în prezent s-au finalizat 2.072 km de canalizaţie de comunicaţii electronice, din care 310 km în anul 2022.