Mii de oameni au luat cu asalt Pasajul Europa Unită, înainte ca acesta să fie dat în circulație pentru traficul rutier

2385

Cam 3 grade Celsius au fost marți seara, când Primăria Sectorului 4 a inaugurat Pasajul Europa Unită.  Îniante, însă, podul a fost pietonal, pentru a da prilejul oamenilor să-l admire de la ”firul ierbii”.

A fost o adevărată desfășurare de forțe. Mii de oamenii au ținut să fie prezenți la deschiderea Pasajului  din Sectorul 4 al Capitalei.

Citește și: Târg de Crăciun organizat de copiii centrelor de zi de la DGASPC 4, organizat la Grand Arena

Echipați corespunzător, grupuri de locuitori ai Bucureștiului au luat la pas noul obiectiv și și-au încărcat memoria telefoanelor cu zeci de fotografii cu luminile strălucitoare oferite de sistemul de iluminat, pe bază de LED-uri, de tip Vortex.

vortex

Emoționante au fost momentele în care copiii, însoțiți de părinți ori de bunici, s-au întâlnit cu Moș Crăciun! Aceștia nu au ratat ocazia de a se imortaliza cu Moșul și de a discuta cu el, exprimându-se în privința cadorilor dorite.

După circa trei ore, polițiștii au deschis oficial pasajul pentru circulația rutieră.

Început în februarie 2022, noul pasaj rutier suprateran din Sectorul 4, situat la intersecția dintre bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, are o lungime totală de 653 metri, însemnând un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu.

Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri, precum și un inedit sistem de iluminat, ce transformă întreaga construcție într-un reper arhitectural.

Fructificăm din plin șansa banilor europeni, fără de care multe dintre obiectivele Sectorului 4 nu ar fi putut să fie implementate. Am numit acest pasaj „Europa Unită” pentru a recunoaște și a mulțumi comunității europene pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Acest pasaj reprezintă o piesă extrem de importantă, întrucât alături de celelalte pasaje pe care urmează să le construim – cel din Apărătorii Patriei și cel subteran, de sub Șoseaua Olteniței, vom închide inelul median  de circulație al Capitalei. Pe lângă acest inel median, tot pentru fluidizarea traficului, comunitatea Sectorului 4 a ridicat stația de metrou Tudor Arghezi, extrem de necesară pentru această zonă în care locuiesc acum zeci de mii de oameni. Nu ne vom opri aici, întrucât în anul 2024 scoatem la licitație prelungirea magistralei de metrou către comuna Berceni și continuăm procedurile pentru magistrala M4, de la Gara de Nord la Gara Progresul.

Fără astfel de investiții, nici Sectorul 4, nici Sectorul 5, nu ar fi avut nicio șansă la o dezvoltare urbană normală, fapt pentru care mulțumesc tuturor celor care au sprijinit proiectele noastre: Guvernul României, Consiliul General al Municipiului București, colaboratorii noștri și nu în ultimul rând, colegii mei de la Sectorul 4”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, la inaugurarea obiectivului.

La evenimentul care a marcat deschiderea pasajului a participat și prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă. Acest pasaj este o investiție unică în România, atât prin îndrăzneală, prin curaj, prin inovație, cât și prin calitatea lucrărilor. Este cel mai bun exemplu de investiție care reduce decalajul istoric dintre sudul și nordul Capitalei. Această zonă începe să arate așa cum trebuie să arate o capitală europeană. Sectorul 4 se dezvoltă și sunt convins că va deveni cu adevărat capitala Capitalei”, a susținut prefectul Capitalei.

În continuarea pasajului Europa Unită, constructorii au început deja lucrările la cel de-al doilea pasaj rutier care se construiește la intersecția de la Apărătorii Patriei. Costul total al pasajului, care face parte din inelul median de circulație al Capitalei, este de 73 de milioane de lei, din care 35 de milioane de lei provin din programul guvernamental Anghel Saligny.